Det var en herrans massa bilder från den där resan.

Har äntligen kommit igång med rapportskrivandet, så jag slänger upp bilderna och fortsätter sedan.


Jag fick ju prova på att dyka, så häftigt!

Så harmonisk, fridfull, avslappnad osv.

Ja, jag var röd och ja, vi är otroligt snygga!

Längtar tillbaka så mycket när jag ser de här bilderna!

Namnamnam, riktigt god mat!

Sådär lagomt turkost vatten.

Sen var vi tillbaka i Bangkok där de sålde gräshoppor, skorpioner, och lite andra friterade insekter som man kunde få äta. Mums.

Alltså glassen! Säger bara omnomnom.

Pad Thai, typ den bästa maten man kunde köpa. All mat var så ruskigt god.

Åkte till ett köpcentrum, hittade kaffe och donuts på dunkin' donuts. Också mums.

Var inne på en fotobutik och provade ett objektiv med kort skärpedjup. Alltså mums, titta på bakgrunden på sista bilden.


Det var allt för den här gången.
Tidigare inlägg med bilder från Thailand: [ 1.0 ]   [ 2.0 ]   [ 3.0 ]
Sedan finns ju Josses och JC's blogg med fler bilder från Thailand: Around the world (inlägget från Koh Chang)
Markus Krunegårds nya skiva - Mänsklig värme

Hej!


Det är lördag och snöstorm ute. Hade planerat att gå ner till gymmet, men just nu vill jag bara låsa in mig, lägga mig under täcket och inte komma ut förän det är över 5° C. Det går ju dock inte när man har hundra saker att göra under dagen.

Måste för det första skriva himla projektgrejen. Det värsta är ju att komma igång, sen är det lungt. Fast jag har ju inte kommit igång än, så det är ju lite jobbigt. Sen blir det biologi och lite kemi att toppa med. Låter ju otroligt spännande. Bättre än högskoleprovet som nästan alla skriver idag i alla fall.

Sökte ju några jobb igår också. Ringde runt till dialyserna men de tog bara emot folk genom sll's (Stockholms Läns Landsting) sommarjobb. Så sökte där istället, fast då kan jag ju hamna var som helst innom sll. Sista ansökningsdagen imorgon, så det var verkligen nära att jag inte hann söka. Ska söka i Sundsvall också tänkte jag, kan ju vara kul att vara där ett tag.

Nä, nu måste jag ta tag i alla saker som ska göras idag!
Hörs!


Hej

Har suttit här och försökt söka lite jobb. Ringt runt till olika dialyskliniker i Stockholm vilket resulterade i starka panikkänslor. Haha, jag hatar att ringa till folk så här. Bara jobbigt. Jag har ju inte ens en utbildning så har inte så mycket att komma med. Har ju jobbat på mammas jobb, också en dialysklinik under året. Hade frågat min chef om det fanns jobb för mig i sommar eller om jag skulle börja söka på annat håll. Min chef sa tydligt "neeej neeej, sök inget annat du!". Synd bara att jag fått preliminära schemat och jag har ett pass under juni. Ett ynka litet pass. Min mer intensiva period, alltså den riktiga jobbtiden, börjar först den 20 juli.Så jag har inget jobb halva sommaren. BLIR GALEN. Så nu måste jag söka ett till jobb för början av sommaren. Så sjukt dåligt av min chef, blir bara arg. Dessutom fick jag veta det nu, typ två sekunder innan det är för sent att söka sommarjobb. Blir bara arg.

NÅVÄL, nu till lite roligare saker!
Igår var det skiva på Garbo med klassen! Var nervös innan men hade ändå riktigt kul. Middagen var helt okej, men eftersläppet, det var grymt. Det var dans, dans, dans. Svettades som en gris, Amanda skar mig på armen med sin nagel (värsta såret typ?!) och mina fötter ömmade. Fast det var grymt kul. Åh, ville aldrig att det skulle ta slut! Idag hade ju vi på NT studiedag också, så ruskigt skönt.

Amanda innan

Det var tema på skivan och jag hade just kommit från Norrland. Därav min rutiga skjorta och en Harley Davidson-kepa som åkte på senare.

Fina tjejer!

Sam var lite läskig och Nimrod var rasta.

Amanda var busig haha!


Nu måste jag då sätta mig och skriva ett litet CV, söka efter fler jobb och sedan blir det plugg. Projektarbete och biologi, blir en spännande helg!
Hejsvejs!
Hej på er!

Huga vilken dag det varit. Började med att komma sent imorse, kanske inte världens bästa start. Blev lite krångel så jag fick byta labgrupp. På biologilabben disikerade vi kalvhjärta och lungor som inte direkt luktade smaskens. Sen skulle vi dessutom sticka oss själva i fingrarna för att ta blodprov. Efter lunchen såg jag att cafeterian var öppen. Tänkte köpa en macka så att jag kunde ha den till provet senare. Gick till skåpet, hämtade pengar, gick tillbaka till cafeterian och den hade hunnit stänga. På typ två minuter?! Trodde jag skulle bli galen. Sen segaste engelskalektionen någonsin. Åh, våran lärare gör engelska så tråkigt. Cafeterian öppnade sen så jag kunde köpa min macka och gå till provet. När jag skulle gå hem sen var det, för att göra det hela ännu bättre, grått och regnigt. Skön dag.

Det här provet var ju i en klass för sig. Började skriva 15.00. Gick från salen vid 17.15 tror jag, och då läste jag inte ens igenom provet. Ville bara ut, bort, hem. Provet var uppdelat i tre delar och den första var ju bara konstig. Uppgifter som man skulle resonera sig fram till svaret, inte direkt sådant vi gått igenom. En av uppgifterna handlade dessutom om en kille som hette Charlie och hans ödla Frank. Sjukaste någonsin. Nåväl, nu är det skrivet och det är inte så mycket att göra åt.

Nu ska jag väl börja fokusera på nästa grej här i livet (läs skolan). Nästa prov är på måndag och samma dag ska projektrapporten in. Så det blir väl till att låsa in sig och plugga i helgen. Fast imorgon blir det inget plugg, för då är det STUDENTSKIVA! Åh är så taggad men samtidigt inte. Är jättetrött och lite nervös men hoppas det blir bra. God mat kan man ju i alla fall hoppas på!

Så jag återkommer väl kanske på fredag, om jag lever efter skivan.
Hejdår

Hejsan

Har prov imorgon så har spenderat kvällen med näsan i boken. Började plugga igår och det gick ganska segt så morgondagens prov ska bli spännande. Nåväl, det får väl gå som det går.


Pluggade och kände mig som bilden till höger.

Ikväll har jag i alla fall börjat söka till Universitetet. Fick veta att man tydligen måste skicka efter ett brev första gången man anmäler sig, så det vore ju dumt att vänta till sista dagen. Så nu väntar jag bara på att min identifieringskod ska trilla ner i lådan så jag kan söka in. Har ju då biomedicin på Uppsala som förstahand men vet inte riktigt vad jag ska välja till sen. Samma utbildning på KI och kanske lite fristående kurser. Jag vet inte riktigt hur det blir, men det löser sig nog.

Nu ska jag läsa lite till och sedan sova. Imorgon blir det en riktigt lång köttardag som avslutas med prov. Skön T
Hejdo!
Hallå där!

Det har varit en intensiv helg kan jag säga. Jobbade på fredag efter skolan och tidigt igen lördag morgon. Sen kom ju storebror Andreas hit så det var familjemiddag på lördag osv osv. Massa grejer. Sen i söndags gick jag på stan med Ante och kusin Marcus ett tag. Väldigt trevligt. Slänger upp lite bilder från de senaste dagarna, lite huller om buller.

Frukost på balkongen för några dagar sedan:

Stockholmsbesöket nu i söndags:

Marcus drog till sig nyckelpigor.

Knäböjde inför massiv trägubbe på Nordiska Museet. (Kanske Gustav Vasa?)


Åt så grymt god mat! Mozarellapaj med lufttorkad skinka, mmmmmmmmmmm.

Och sist dagens middag:


Nu MÅSTE jag verkligen plugga inför biologi breddningsprovet, har skjutit upp det hela helgen och veckan. Har inte tid att sitta här.

Hejdå!
Hej!

Har redigerat lite fler bilder nu som jag tänkte visa. Först är några bilder från en dag då vi var på stranden, åt mat och spelade kort tills solnedgången. Sen kommer det bilder från snorklingstripen vi gjorde. Åkte runt i en liten båt med massa ryssar, solade, badade och snorklade såklart. Det var superhärligt, varmt och skönt. Vattnet var verkligen kanonfint, jag menar; titta på bilderna. Kan vatten ens vara så blått? Hur som helst blev jag sjuk under den turen, mindre kul. Fast jag hann ändå med lite snorkling, vilket jag är glad för!

Hej på dig Silvia... Drottningvinken är hennes favorit.

Graciöst hopp! Eller dyk kanske man ska säga.

Och en liten ödla som tittar fram genom ett litet hål på en palm.

Annars då? Jo, idag har jag varit på skolan mellan elva och fem. Gick hem, åt mat, läste religion och släpade mig ner till gymmet. Var dödligt trött så det var tur att jag skulle träna med Maria. Annars hade nog kvällens träning blivit att förflytta sig mellan soffan och sängen.

Nu är jag dötrött och sängen kallar. Imorgon börjar jag tidigt och direkt efter skolan blir det jobb. När jag kommer hem sen lär storebror Andreas vara här, har inte träffat honom på en evighet känns det som. Jobbar igen på lördag och sen blir det en liten fest med släkten efter. Mycket att göra till helgen, ojoj.

Nu ska jag i alla fall sova.
Gonatt!
Hej på er!

Idag har varit en så himla bra dag så ni anar inte!
Dagens bra saker:

  • Hade min första lektion 13.20 = sovmorgon!
  • Vaknade till så fint väder. Blå himmel, strålande sol och många grader över nollan
  • Drack morgonteet på balkongen
  • Kunde ta det lungt imorse, sminka mig länge, fixa håret och måla naglarna
  • Var så pass varmt att jag kunde använda mina nya fina gubbskor
  • Redovisade på biologi breddning, skönt att få det överstökat
  • Slutade halv fem och det var fortfarande ljust

Skulle kunna fortsätta i en evighet om denna fina dag känns det som, men det ska jag inte. Istället ska jag visa lite bilder från dagen.

Hej!

Har varit lite småarg hela dagen idag. Eller ja, att jag var lite arg är nog en underdrift. Mina stackars vänner har nog tyvär fått uppleva det under skoldagen, felåt. Trots mitt humör gick dagen bra, den var kort och smärtfri. Endast den där himla dinner toasten till engelskan som var jobbig. På typ tio minuter var hela gruppen färdig så lektionen var ju inte direkt långdragen.

Sist var det massage men Maria var borta på Linköpings Universitet idag, så jag hade ingen att massera. Vi skulle massera bröstmuskeln just idag, superkul att göra på någon man inte känner haha. Nej, men det gick bra faktiskt. Efter det stegade jag bestämt hem. Fikade lite snabbt och sen drog jag på mig löparskorna och tog en tur. Kämpade mig runt Säby gård, lite mer än fem km. Gick så trögt men var nöjd och lite mindre arg efter.

Nu under kvällen har jag tränat inför morgondagens biologiredovisning. Jag, Amanda och Sofia hade ett litet möte över skype där vi körde igenom hela presentationen. Smidigt. Känner mig väl kanske inte superpeppad men vill bara få det överstökat.



Tänkte visa bild på mina nya converse också! De turkosa har ju varit med länge, men de vita och mörkblåa införskaffades i Thailand!

Nu tänker jag överge datorn och uppsöka sängen!
Puss och gonatt

Nämen tjenare!
Här sitter ja och bah chillar mä ett glas champagne! Gott äre, ba bubblar i munne på mej.

SKOJA BA!
Det är ju bara ett inklippt champagneglas, haha vad rolig och busig jag är! Ba tok. Skrattar högt åt mig själv: hahahaha!!!!!

Okej, fokus nu. Jag sitter här och jobbar lite med en engelskauppgift. Tråkigast och fånigast någonsin tror jag. Vi ska hålla Dinner Toast imorgon på lektionen. Alltså typ skåla på en middag åt festens värd. (Läs: se ut som bilden ovan och smöra lite på engleska.) Fy. Har i alla fall skrivit det nu, måste kanske träna lite. Fast jag orkar typ inte bry mig, för jag är så himla häftig!

Gör färdigt och sover sen!
Hejs!
Hej kompizar!

Idag är det söndag och jag har än så länge varit ganska produktiv. Har de senaste tre timmarna ätit frukost, rejsat runt i lägenheten och plockat, packat ur det sista ur min väska och nu ska jag börja med plöggeth. Senare i eftermiddag ska Amanda och Sofia komma hit så ska vi ordna våran biologiredovisning. Tills de kommer måste jag bara göra färdigt mina delar till presentationen.

Igår var en helt onödig dag måste jag säga. Kommer knappt ihåg vad jag gjorde. Var ute och gick, försökte plugga i en evighet men kom aldrig igång.. Och ja inte så mycket mer. Sen på kvällen när jag skulle försöka ta tag i den himla biologin ringde telefonen. Amanda och Nimrod som ringde. tio minuter senare satt jag i Amandas bil. Som tur var hade jag haft tråkigt under eftermiddagen och bara för att det är så kul sminkat mig. Så jag var ju i stort sett redo höhö. Vi körde runt, runt, runt, köpte godis och såg på film. Så inget pluggande för mig inte!


Gul och orange med massa glitteeeerrrrrrrrrr!

Nu måste jag verkligen göra biologin!
Hej alla små fiskipinnar.

Det är fredag igen och jag har verkligen längtat efter helgen, precis som alla andra veckor. Har varit lite trött nu i veckan, stressad och ur balans. Idag hade vi världens mest kaotiska snack om skivan med klassen, men vi kom ändå fram till en del. Så efter det blev jag väldigt lättad.

Fick göra massageprovet som jag missat också, skönt men jag var jättenervös! Efter massagelektionen stannade jag, Maria och läraren Björn kvar. Skulle visa upp praktiskt att jag kunde massera baksidan. Så Björn står typ 50 cm bort, iaktar och antecknar minsta lilla rörelse. Jag glömde bara en grej, men annars kom jag ihåg resten. Så det gick bra och det var så skönt att få det överstökat.

Fick ju en liten bränna nu när jag var borta på resan, men kanske inte så mycket som jag hoppats. Jag tog det jättelungt med solen där. Använde 50 i spf och låg i skuggan. Ja, kanske inte 50 alla dagar, men jag var försiktig. Tänkte att jag skulle slippa flagna bort allt på en gång. Icke sa Nicke. Nu är jag ju torr som fnöske och flagnar på axlar, armar och framsida ben. Kan inte låta bli att knåpa, illa.

Tog bilder före och efter med mammas arm som referens. Så undre armen är min och den övre mammas. Helt ok bränna ändå, höhö. Fast nu får jag väl säga hejdå till den. Buhu.


Äh, jag är för trött för det här. Jag ska sovaaaaaa. Kanske inte så jättelänge dock, i alla fall inte om det är finväder imorgon. Då måste jag upp med tuppen och ta till vara på dagen. Kanske springa en liten tur, plugga eller gå ner till myrorna i jakt på en jeansjacka? Ja, vi får väl se vad dagen har att erbjuda.

Nu är det sängen som erbjuder mig sömn.
Så gonatt!
HEJ!

Idag har jag varit till Uppsala med mamma och spanat in Uppsala Universitet och Biomedicinskt Centrum (BMC) närmare bestämt. De hade öppet hus så vi lyssnade på en föreläsning om hjärnan och sedan biomedicin. Det är alltså det jag förhoppningsvis gör i höst: läser kandidatprogrammet i biomedicin vid Uppsala Universitet. Lever livet osv. Om nu skolan kan räknas som livet...

Nåväl, när vi då var på BMC så passade jag på att fråga några biomedicinare lite frågor. Här kommer ett litet urdrag på våran ungefärliga konversation:
Jag - Är det roligt att läsa biomedicin?
Biomedicinarna - Ja.
J - Gick det bra att läsa vidare direkt efter gymnasiet?
BM - Ja.
J - Okej... Hur är betygssystemet på tentorna?
BM - G, VG eller IG.
J - Okej....... Ja, tack då...


Så de var väl kanske inte de mest pratglada människorna. Tänkte att det oftast är de mer sociala i klassen som brukar ta på sig att stå och prata om kurserna osv. Så om de mest sociala var de som var där blir jag ju mörkrädd. Fast de sa att de hade en tenta nästa vecka, så jag hoppas att det var få som ville ta på sig något veckan innan. Jag hoppas verkligen.

Efter det åkte vi till min farbror och familj som bor i Uppsala. Fikade, tokade på med tre kusiner osv. Skrattade så jag trodde jag skulle dö ett tag. Väldans trevligt. Erbjöd kusarna att komma på skivan som är om ynka två veckor. Våran skiva, om två veckor?! Helt sinnes. Har typ börjatt få panik och det är kaoz med biljetterna. Så vill ni komma blir jag överlycklig! 29 mars, grand garbo Sundbyberg, köp biljett för 120 av mig. Du kanske får specialpris om du är snel *bLink*

Nu är jag trött, som vanligt, och stressad över biljettkaoset. Blir en tidig uppgång imorgon så borde sova nu.
Gonatt!


Förhoppningsvis mitt framtida andra hem; BMC.
Hej!

Full fart med skolan igen och jag är så trött. Började veckan med ett kemiprov igår. Fick sitta och skriva själv eftersom jag missat det under resan. Skönt att ha det gjort hur som helst. Bara massageprovet kvar, sen är jag i fas igen. Igår efter skolan tränade jag och Maria också, skönt! Känns i kroppen idag höhö.

Har redigerat lite fler bilder nu. Senast var de flesta bilderna från Bangkok, alla här är tagna på ön Koh Chang.

Helt ok utsikt från restaurangen!

Gullisarna!


Vår supermysiga bungalow i Koh Chang!

Ja, inte så många bilder idag heller, men så får det vara. För mig blir det väl sängen snart då, är grymt trött.
Hejda!
King of the World - First Aid Kit

Hej!

Idag är det söndag igen och det innebär som alltid pluggande. Dygnet är fortfarande lite felvänt efter tidsomställningen, men åt rätt håll. Jag är pigg på morgonen men dötrött på kvällen och vill sova helst klockan sex (orkar ju knappt se bolibompa, hallååååå?!?!). Jag försöker hålla kvar vid den här lite bättre dygnsrytmen så jag orkar upp på morgonen osv. Innan resan kunde jag ju gå och lägga mig vid elva och ändå ligga vaken i en timme. Så igår, lördag, vaknade jag av mig själv klockan fem, en halvtimme innan jag skulle upp. Jobbade, åkte hem, var ute och sprang, pluggade och la mig strax efter åtta. Berättade för mamma om när jag gick upp och la mig. Hennes reaktion var "Gamla, gamla tanten". Så ja, det blir väl ålderdomshemmet nästa.

Vaknade alltså rätt tidigt idag, vid åtta. Har tänkt att jag ska sätta igång med kemin hela morgonen, men inte riktigt lyckats än. Får väl ta mig i kragen för har inte så mycket tid. Ska till min morbrors familj i eftermiddag och träffa mina fina söta kusiner. Är så kär i alla tre gullungarna.

Så snart blir det en ny vecka och våren närmar sig med stormsteg. Ha en fin vecka kompizar!
Pusshej
Hola!

Det är fredag och jag har äntligen lite tid över. Direkt efter skolan gick jag hem, var duktig och pluggade lite kemi. Höll på att somna över boken, så övergav det dock rätt snabbt. Har istället försökt gå igenom och redigera bilder från resan. Det är sååååå många bilder. Har än så länge gått igenom 113 utav 689 bilder. Finns en del att ta av alltså. Tänkte att jag därför ska försöka dela upp det, orkar helt enkelt inte redigera alla på en gång.

Här kommer då de första bilderna!

Bankok var så... Vilt. Överallt växte det träd, det var djur och folk som körde som galningar. Kaos helt enkelt.

JC, min systers franske pojkvän.

Fina, fina syster Josse.

Hahaha, I'm sorry JC, but this picture is great!

Frukost, mmm-mm-mmm. Färsk frukt med yoghurt och musli.

Ytterligare en fantastisk bild! Felåt Josse, men den är ju också så bra!

Pad Thai, namnam! Maten var grym.

En kisse under en moped sover ostört precis bredvid gatan.


Kablar som dessa fanns lite överallt, hände på grenar, låg på hustak osv. Livsfarligt.

Liten väg med åtta filer. Kaos.

Som i Hollywood! Nästan.

En palm som växte upp genom hustaket.


Akta så att hon inte äter dig!

Ja, resten av bilderna kommer väl någon annan dag.
Hörs!
Hej!
Vaknade tidigt imorse och kunde inte somna om så satte mig vid datorn. Såg på KONY 2012. Blev berörd men också skeptisk. Ni som inte sett den borde se den.

Den har ett jättebra budskap: slut på kriget i Uganda, inga fler barnsoldater, trygg uppväxt för barn, tillsammans kan vi mycket osv osv. Men är verkligen KONY 12 rätt sätt? Tar verkligen alla hemskheter slut så fort Joseph Kony tas till fånga? Finns det ingen mer aktiv i organisationen LRA som tillfångatar barn i Uganda?

Det är ändå viktigt att veta. Att se och förstå vad som händer. Därför är videon jättebra, och det är kanon att så många länkar den på facebook. Jag själv inkluderad. Men samtidigt visar videon endast en sida av problemet. Här tas de andra sidorna upp och preoblemet visas på ett lite annat sätt. Exempelvis vänder sig Invisible Children till Ugandas armé, vilket heller inte är så jättebra. Eftersom Joseph Kony använder sig av barnsoldater vore det kanske inte en jättebra idé med en strid mella Ugandas och Kony's armé.

Grundarna till Invisible Children med Ugandas armé och vapen. Kanon.

Åh, jag vet inte. Det är jättebra att folk bryr sig och så, men hur många kommer egentligen köpa action-kitet och affischera? Ja, folk engagerar sig, men är det rätt sätt? Kommer det att göra skillnad?

Nä, nu har jag inte mer tid att fundera. Måste ta mig till skolan idag också. Full fart på en gång, imorgon blir det fysikprov. Kult.

Ha en fin dag friendz!
Hej!

Jag är nu hemma, hel och välbehållen. Är lite trött efter resan och har inte hunnit ordna bilderna från resan än, så lägger upp det en annan dag. Nu ska jag försöka packa upp min väska lite och sen se på TV.

Måste faktiskt säga att jag saknat Sverige en aning. Att komme hem och ha ett eget vältempererat rum, en ren toalett, tillgång till kyl osv, det är så skönt. Saker man tog för givet innan.

Nåväl, nu orkar jag inte med det här. Ska se TV försöka återhämta mig lite och sedan sova. Imorgon blir det skola igen, livrädd. Känner mig inte superpeppad. Men det löser sig,d et gör det alltid.

Återkommer med bilder om några dagar!