Hola!

Under eftermiddagen har jag och Amanda jobbat duktigt med våran PowerPoint till en redovisning i mikrobiologi. Vi har virussjukdomar så det ska faktiskt bli kul att redovisa. Vi har nästan lagt ner mer tid på layouten än på själva faktan, men men. Det blir nog bra ändå, haha.

T-lymfocyt som attackeras av HIV (blåa)
cooolt va?

Imorgon är det torsdag
och lång skoldag. Direkt efter skolan är det bara att rusha hem och slänga i mig lite mat innan jag ska tillbaka till skolan igen. Imorgon har nämligen min skola öppet hus och jag ska vara guide för de nior som kommer och kollar på skolan. Blir nog trevligt det.

Har fysikprov nästa vecka = plugga hela helgen. Jag älskar verkligen fysik. Osså gör jag inte det ;PppPPpPp

På fredag blir det SACO-mässan
också, titta på lite vidareutbildningar och skolor. Får typ panik över att tiden går så fort och jag inte ens bestämt mig för vad jag vill bli. Eller ja, vad jag vill läsa vidare som. Snart har halva trean gått så studenten är inte långt bort. Känns som att första dagen i gymnasiet var igår. Blir lite nostalgisk här, men tiden går så fort!

Nåväl. Nu ska jag göra mig lite mat och softa.
Later!
Hej!

Kom hem från skolan för en timme sen ungefär och klockan är nu 18.18. Jag kan ju inte direkt påstå att jag älskar måndagar. Dagen gick långsamt eftersom jag hade två håltimmar. Inte okej. Somnade faktiskt när jag försökte läste religonen, så kul var det.

När kemin skulle börja så ringde min telefon och det var någon kille som sa att jag varit med i företagets kundundersökning eller liknande. Så blablabla, de vill visa sin uppskattning för att jag var med, blablabla, du får en matcheck så man kan äta för två personer var som helst och betala endast för en. Jaha, det lät ju najs tänkte jag. Han babblade på och sa att de skulle skicka med några kapslar som innhöll något som absorberade 28% av fettet när man äter? 2 veckors förbrukning för endast 70 kronor och det skulle vara värt 240. Min lektion hade redan börjat och jag tänkte ju att matchecken var trevlig så jag typ "jaja" och han sa att ett paket skulle skickas osv. Stressad tjej som nyss köpt... tabletter? Nej, det blev bara tokigt. Så nu måste jag få tag på företaget och avbeställa. Han sa i alla fall att det var 14 dagars ångerrätt så det var ju bra. Men jag är ju inte ens 18 så de får egentligen inte sälja till mig? Nä, nu blev det bara tok.

I lördags var jag ute och gick
runt Säby när jag såg något konstigt hänga i en buske. Det såg ut som två pass och ett upprutet förvaringsskrin. Jag blev lite nervös, skulle jag kolla eller bara gå vidare. Jag visste inte vad jag skulle göra och körde på ett samtal till den allvetande mamman. Hon tyckte att jag skulle ringa och tipsa polisen, så det gjorde jag. Fick plocka ner passen och ange personnr, beskriva plats osv. Låg massa små smyckesboxar utspridda också. Så hon i luren sa att det skulle komma några och plocka upp grejerna, så jag kunde gå vidare för det kunde dröja innan någon kom. Hon tog mitt namn och nummer ifall de skulle behöva vidare beskrivning till platsen. Så jag gick hem och väntade spänt på att det skulle ringa. Efter någon timme ringde en polis om beskrivning så jag förklarade och det lät som om han förstod var jag menade. Mamma ringde strax efter och frågade om jag skulle med ner till centrum och då blev det stressigt. Så stressigt att jag glömde telefonen hemma. Så när jag kom hem hade jag två missade samtal från okänt nummer, alltså polisen. Hoppsan...

Alldeles för dramatiskt för mig. När jag dessutom var nere i centrum hittade jag en fin stickad tröja på myrorna som var typ precis en sån jag letat efter. Enda problemet var att den var dyr, 285 för en begagnad tröja? Men jag ville verkligen ha den så tog mig fram och skulle betala. När jag knappade in koden stog det 90 kronor på skärmen. Med en påse borde det ha blivit 290, inte bara 90. Så jag fick lite panik för killen i kassan hade antagligen slagit fel. Visste inte hur jag skulle göra. "Ursäkta, men nu betalar jag 200 för lite"? Haha, nej han sa inget så det gjorde inte jag heller. Inte så fattig men nu har jag dåligt samvete. Jag får väl gå ner och ge lite kläder i gåva för att kompensera.

Är ensam hemma igen,
så det blir väl till att laga lite mat nu. Blir så tills fredag då mamma kommer hem. Skönt, men det lär väl mest bli nudlar. Haha, ungkarln.
Pusshej.
Det är advent!

Så himla mysigt, vaknade av att mamma spelade just Hosianna, Davids son och anna adventsmusik. När jag smög ut till köket hade hon dukat fram frukost och tänt massa ljus, förutom de i adventsljusstaken. Så det var bara för mig att tända det första ljuset. Mysnivån på max kan man ju säga! Kände mig som ett litet barn igen. Det var alltid så speciellt att få tända ljuset eftersom vi var tre syskon och alla skulle absolut tända, helst det första ljuset.

Jag fyller år den fjärde advent i år, så nu är det tre veckor kvar tills jag blir myndig. Äntligeeeen! Sex dagar efter min födelsdag är det ju jul också så jag har nu knåpat ihop min önskelista till jul och födelsedag!

Önskelista år 2011:

  • Systemkamera
  • Armbandsur
  • Pengar till student och språkresa
  • Garn och mönster till en tröja
  • Påslakan Alvine Kvist från IKEA
  • IKEA (Presentkort/porslin/kuddar/whatevaa)
  • Capo
  • Urbanears plattan (färg: grass/sallad/teal)
  • Mysiga stickade tröjor
  • Pyjamasbyxor
  • Långa träningstights
  • White musk libertine (parfym från Body Shop)

Det blev en lång lista i år hehehihih.

Nu ska jag "mysa" med fysiken.
Hejdo.
Hallå!

Studenten närmar sig. Ikväll har jag gjort ett förslag på trycket vi ska ha på våra T-shirtar som klassen ska ha på flaket. Alla klasser ska åka på samma flak så vi ska göra egna T-shirtar med klassens tryck. Så, såhär blev det:

Vi får se ifall det blir så eller något annat. Men ändå, illuminati hahahaha!

På söndag är det den första advent. Idag har mamma stökat på med adventsljusstakar, röda gardiner, röda ljus och allt vad det är. Mys till max!

Det var då kvällens betraktelser.
Hejdo
.
Hej!

Idag har det varit en bra dag. Började vid 10 med matte, fick tillbaka provet som gått bra. Slutade tidigare också, för vi fick jobba hemma med fysiken. Så jag traskade hem och gjorde faktiskt de talen vi skulle göra. Har hunnit chilla framför TVn och ska snart ner till gymmet. Har hunnit med allt man vill på en dag då.

Måste säga att det är ovanligt lungt i skolan nu, men jag är ändå stressad av någon konstig anledning. Enda redovisningen eller vad man ska säga är ett drama på engelskan till nästa vecka och det är typ färdigt. Men om två veckor, då blir det andra bullar. Börjar veckan med redovisning i biologi om virussjukdomar och avslutar med lite mysigt fysikprov. Resten av min klass har en historiaredovisning då också, men det slipper ju jag som redan läst det. Hehehheheih.

Ja annars då?
Inte så mycket som händer för tillfället, tar saker lite som de kommer. Blir nog bra det med.
Nu blir det gymmet, later!
Nämen hallå.

Är less på allting nu. Egentligen inte mycket i skolan nu eller så men vill bara inte göra någonting alls. Förutom att sova möjligtvis. Har inte skrivit något vettigt här på ett tag så här kommer en liten update om hur min vecka sett ut.

I torsdags skrev jag nationella i Svenska B. Har ingen riktigt koll på hur det gick, men hoppas välpå det bästa. På kvällen åkte jag in till stan och åt världens godaste mat med min farbror och kusin.

I fredags åkte jag in till stan efter skolan och fikade med Elin. Det var mysigt minsann! Hon har varit i stan under veckan så det var väldigt trevligt att vi hann ses. Åkte hem och degade i soffan. Så skönt att bara ta det lungt. Såg på filmen en blomma i Afrikas öken. Den filmen var verkligen hemsk, inte sådär sorglig riktigt, mest hemsk. Men bra ändå!

Ikväll är min lila kusin här.
Vi har lagat mat, bakat kladdkaka, sett på shrek och läst Harry Potter. Imorgon ska jag och mami ta med henne på cosmonova, blir nog trevligt.

Nåväl. Nu ska jag väl sova snart. Lär väl bli väckt av plutten tidigt imorgon.
Gonatt ni fina.
Puss på er.
Nämen hej.

Min lördag:

  • Vakna klockan 14.00
  • Plocka på rummet/i lägenheten
  • Gå på promenad
  • Läsa svenska och fysik
  • Fixa naglarna
  • Byta lampa i hallen

Min söndag:

  • Läsa svenska-texter, skriv ner idéer till nationella
  • Gå på promenad
  • Ringa pappa!
  • Se på Love and other Drugs
Ja, en lugn och trevlig helg. Mamma är i Sundsvall så jag är ensam hemma med disk, tvätt och matlagning. Skönt faktiskt.

Nu blir det till att sova så man orkar upp till morgondagen.
Gonatt!




Eller ja.
För en timme och 40 minuter sedan var det fredag. Nu är det ju faktiskt lördag om vi ska vara petiga.
Hej!

Idag har varit en fin och bra dag! Mitt humör har varit oväntat uppåt, trots att det är trist väder, skolan är jobbig, det är matteprov imorgon osv. Igår var jag superdeppig över matteprovet, kunde typ ingenting. Men idag när jag gjorde övningsprovet kunda jag de sista uppgifterna på första försöket och blev superglad! Så jag tänkte att jag kanske inte behövde plugga så mycket som jag tänkt och begav mig därför till ett spinningpass. Svävade nästan ut från friskis, var så nöjd med livet. Ja, livet kan vara bra fint ibland. Även om det bara är småsaker kan det göra stor skillnad.

Borde kanske ha pluggat mer ändå. Men nu är det som det är och nu ska jag sova. Imorgon ska jag gå upp och förhoppningsvis skriva ett bra prov!

Hörs senare!

Som utlovat kommer nu några bilder från mina dagar i Sundsvall.


Tog bara bilder under en kväll.
Åkte till Julias nya lägenhet, åt tacos, pratade och hade det allmänt bra. Vi bestämde oss för ett besök in till staden under natten. Trevlig kväll må jag säga.

Ska sätta mig med matteboken ett tag nu. Är så fruktansvärt opeppad på skolan just nu att det inte borde få vara lagligt. Hua, men bara 44 dagar kvar till jullov!

Nu blir det min vän matten.
Hej alla små kanelbullar!

Kom hem från Sundsvall för inte så länge sedan. Var supertrött igår och idag på förmiddagen. När jag däremot satte mig i lastbilen för att fara hem kunde jag knappt sova alls. Vilken besvikelse, haha. Så nu är jag hemma och inte trött?! Är typ hur rastlös som helst. Måste sova, måste verkligen. Imorgon ska jag upp typ vid 06.30. Inte kul. Så jag ska sova nu, egentligen borde jag göra det redan.

Jag ville bara säga
att jag överlevde och att bilderna kommer senare!

Puss
Nu far jag till Sundsvall, återkommer på söndag!


Hola!

Idag skulle jag och Filip in till Karolinska Institutet för ett litet studiebesök för vårat projektarbete. Vi hade bestämt träff där med våran mentor, som också heter Filip (men han kallas kungen), från forskarskolan vid stora ingången klockan 13.10. Vi tog oss dit med tåg, sen buss och vandrar runt i det stora området, frågade om vägen osv. Vi hittade inte riktigt så blev lite sena. Då ringde telefonen och vi tänkte att det var Kungen som undrade var vi var. Ja, som vi trodde var det han som ringde och sa typ såhär:
Kungen - Tjena, var är ni?
Jag- Ja, vi är precis utanför stora ingången, så vi kommer nu
K- Jaha, ni är i Solna va, höhö (ironiskt)
J- Ja, det är vi! (blev lättat över att vi var rätt)
K- Jaha.... Jag är på KI i huddinge. Det var ett skämt....
J- ........ Ehh.. Okej.

Så, vi fick fara ut till Huddinge istället. Fanns ju då tydligen två delar av Karolinska Institutet. En del i Solna och en i Huddinge. Vi tog oss dit hur som helst och fick se KI, så det blev ju bra ändå. Blev en del farande så vi var rätt trötta på tåget hem haha.


Ja, vi åkte alltså från Solna till Huddinge. Blev en bit extra att åka om man säger så.

Nåväl.
Har packat ikväll, för imorgon åker jag ju till Sundsvall. Innan tåget går ska jag in till stan för en liten reunion med de från forskarskolan. Trevligt innan jag åker. Ska bli så kul att få åka upp nu. Har verkligen längtat den här gången!

Nu blir det sängen för min del.
Ha en fortsatt bra vecka alla fina!