Hej kompisar!
I måndags började nya delen på denna kurs: bakteriologin. Lugn start med några föreläsnignar och ett studiebesök i tisdags. Var ute hos Mercodia och Phadia i Boländerna och fick prata med folk/företag som kan anställa biomedicinare. Sjukt bra dag, men har också funderat på om jag ska snickra ihop till en civilingenjör istället för att läsa en master hehe. Nåväl, bara spekulationer än så länge. Mvh velig brud.
 
Annars går vi 10-12 för det mesta. D R Ö M. Så idag var det föreläsning, sen några timmar plugg och LEG DAY på gymmet. Körde väl inte ashårt, men har inte kört ben på länge. Såååå.. Mina ben kommer vara döda imorgon. Ahh, jag ska väl överleva. Ändå bara föreläsning 10-12 höhöh.
Så bra vecka.
 
Hej hej hej!
I fredags skrevs tentan och efter det väntade ledighet och helg. Efter skrivningen blev det en härlig eftermiddag på stan och gymmet innan mysförfest hos Au med fina och utgång till Värmlands.
Idag var det lördag och SOVMORGON vilket är typ det bästa som händer på hela veckan. Tog mig upp ur sängen en stund efter 11 och gjorde fröknäcke. När det var färdigt (typ två timmar senare..) var jag vrålhungrig och åt superbrunch i form av en massa fröknäcke med gott pålägg, mumsig hallonsmoothie och en stor mugg te. Allt framför några avsnitt Greys. Alltså lördagar. 
 
Efter denna sköna start på dagen mötte jag upp Augusta för tårtbak. Vi skulle ha ett litet kalas då vi aldrig hann fira hennes födelsedag under terminsstarten och eftersom att jag redan visste vad jag skulle få av henne i födelsedagspresent... Så jag ville ha den innan min födelsedag i december haha. Sen har Martin fyllt år nyss också, så blev någon form av semi-kombinations-mys-kalas. Bakade då tårta och gjorde små fina flaggor att sticka ner i den färdiga skapelsen. Sen märkte vi tårtan med våra namn, fast från det periodiska systemet hehe. Naturvetare forever.
 
Nu ska jag städa rummeh lite och se en film.
Tänk att vakna upp utvilad i ett nystädat rum...
Mvh medelålders-Lina.
Hej kompisar.
Det är torsdag och dagen innan tenta. Har suttit de senaste dagarna på Norrlands nation, druckit kaffe efter kaffe och försökt pressa in en massa Immunologi i hjärnan. Har köttat på som bara den, så nu är jag konstigt lugn. Har verkligen gjort allt jag kunnat göra, så nu gäller det bara att få ner det på papper imorgon. Ska ta en långdusch nu och sova tidigt så jag orkar ta mig upp till den där tentan.
Hejs.
Häj.
Tentaperiod som gäller nu. Kommer de närmsta dagarna att sitta på Norrlands för att försöka memorera celltyper, signalvägar och receptorer som är inblandade i immunförsvaret. Sköljer väl ner det med en kopp (läs tio koppar) kaffe. På fredag blir det en minitenta eftersom kursen bara har varit i två veckor, men herre så intensiv.
Ska sova nu och ladda om för en ny pluggdag. Natti.
Tre års reccegasquer, första bilden känns som så länge sedan!

Hej kompisar.
Det är helg och lugna gatan. Igår var det fredag och planen var att gå på VGs trioler abend, alltså deras oktoberfest. Tog på mig någon form av dirndl (den där klassiska klänningen med vippig kjol och förkläde typ) och köade en stund med Martin och Au. När vi fick höra att det var en in en ut gav vi upp och cyklade hemåt. Jag tog en vända på ICA och där mötte jag Anna, så halkade hem på tacosmiddag framför idol. Så dagen varierade väl ungefär som en sinuskurva. Bästa beskrivningen jag kunde komma på haha.

Efter gårdagens lugna fredagsmys har jag haft min lediga lördag. Vaknade utvilad, gick på en lång promenad, åt frukost framför en serie, vattnade mina orkideér, plockade kläder, handlade, bakade fröknäcke, lagade mustig höstig svampsoppa och tittat på ännu mera serier. Så skönt med dagar som dessa.
 
Har hängt en del i korridorens kök och spånar på lite olika idéer. Såklart det ständiga problemet med att få städschemat att fungera, men nu också om vi ska dra ihop en korrefest. Är så taggad på antingen en oktoberfest (med tanke på gårdagens uteblivna) eller en halloween-fest i november. Återstår väl att se om det blir någon aktion av dessa planer.
Planen för stunden är att dricka te, kolla på ett till serieavsnitt och äta kokoschips.
Trevlig lördag på er.
 
Dessa höstdagar hörreni. Nästan halvvägs in i oktober och tiden går så galet fort. Lugna dig nu hösten. Skulle däremot inte ha något emot att ha februari här nu, så att jag kunde få ge mig av till landet långt bort. Så mycket som jag längtar så stressar det mig ändå. Ansöka till universitet, boka flygbiljett dit och sen att hitta boende och få ekonomin att gå ihop. Skräckblandad förtjusning kan det nog sammanfattas med.
 
Vad har hänt sedan senast då?
Avslutade kursen Medicinsk Genetik förra veckan. Har redan fått tentaresultatet och allt gick bra, så ännu en kurs avslutat. Började i måndags med kursen Bakteriologi med Immunologi och håller på för fullt med immunologin. Så fullt upp att det är ett stort seminarium imorgon och tenta om en vecka. Vi läser alltså immunologi i två veckor och tentar av det innan bakteriologin. Så otaggad på en ny tentaperiod så tätt inpå den förra, men sen blir det bakteriologin och chillidill. I början av kursen mest föreläsningar 10-12? Händer det ens? Så just nu är det bara att härda genom denna tentaP innan det blir lite ljusare på andra sidan.
 
Nu blir det sängen innan veckans bästa dag; fredag! Alltså peppen som alltid lyckas infinna sig under denna dag. Imorgon består peppigheten av ett möjligt besök på VGs nation och eventet Trioler Abend, alltså deras oktoberfest. Har hört att det brukar vara fett, så kön brukar väl börja vid 15-16tiden innan de släpper in folk vid 18tiden. Får se om jag och några klassisar orkar köa så himla länge, men det hade varit så jäkla kul.
Nu viskar inte vindarna mitt namn, men tror nog att sängen gör det.
Natti.