Fortfarande i Sundsvall, fortfarande jättesnöigt.
Idag har jag varit till birsta en sväng med pappa och småbröderna. Gick in på apoteket för överlevnadskit: Nässpray, Enchinaguard, zyx och försvarets hudsalva. Förkylning, begone! Vill bli friskfriskfrisk!
Imorgon blir det stan med Victoria. Mycket trevligt! Blir att vara med henne på nyår också. Skönt att ha det bestämt, orkar inte vela.
Nuuu ska jag väl gå och sova snart, ska försöka sova bort förkylningen. Men först måste jag snyta mig hur om helst.
Gonatt!
jag säger hej från ett väldans snöigt Sundsvall: Hej!

Idag var det uppstigning vid 5. Båten gick från Visby till Nynäshamn vid 08.05. Sedan gick min buss vidare till Sundsvall från centralen vid 14.00. Skulle egentligen ha varit framme runt 18 men självklart ville vintern visa sin betydelse och orsakade en försening på nästan 1,5 timme. Skönt. Håller på att bli dunderförkyld känns det som. Mesiga lilla jag. Vill verkligen inte bli sjuk, nu när jag är i Sundsvall. Till nyår och allt!
Så nu när jag kom hen till pappa har vi spelat lite med kinect. Alltså, rörelsesensortjosan till xbox. Hur jobbigt som helst! Fredrik och jag hoppade omkring som två galningar. Enda skillnaden var att han vann och jag låg och kippade efter luft efter varje omgång. Kul. Nu någon dag måste jag till stan också. Pengarna ska spenderas! Inte så svårt gjort.
Nä nu måste jag nog sova. Ska försöka sova bort de här början-till-förkylnings-symptomen.
Gonatt!

24 december. Lite svårare att få julstämning för varje år. Men nu är jag på Gotland med mormor och då känns det som när man var liten.
Kom hit i onsdags efter en mycket omständig och krånglig resa. Vi skulle ta pendeltåget ner till båten och tog ca 1.5 h extratid eftersom SL och vintern inte direkt är best buddies. Vi fick ändå nästan springa till båten. Sjuka förseningar. Vi hann med båten men fick gå in via bildäck eftersom det hade blivit isbildning vid landgången. Ja, vintern är problematisk.
Idag har vi varit ut och skottat redan och det lär väl bli en omgång till innan kvällen. Folk vill väl ha en vit jul och det fick de minsann!
Nu blir det förhoppningsvis lite mat snart, för jag är hungrig!
Så ha en god jul nu!
Pusshej

Massa snö!

Hejhejhej

Är så trött, riktigt slapp. Som om jag inte haft ett enda ben i kroppen. Har troligen gjort för lite idag bara.
Hade volleybollturnering på skolan i alla fall och det var rätt kul. Kom hem vid två någon gång och däckade mer eller mindre i soffan. Somnade till och med en stund. Måste rycka upp mig lite, städa, packa osv. Imorgonkväll åker jag och mami till Gotland och mormor. Direkt därifrån blir det Sundsvall den 26. Så får väl ha lite framförhållning, se till att jag får med alla julklappar och sådär. Usch, jobbigt! Men snart Sundsvall, väldigt snart! Underbart!

Imorgon har vi avslutning på förmiddan och sen är det looov! Två dagar innan jul, lite konstigt faktiskt. Ska bli skönt med vila. Väldigt!

Nu ska jag slå på mando diao - Dance with somebody på högsta volym på min iPod och plocka/packa/ordna!
HEJDÅ!


...Där jag växte upp också märker du hur fort det går

Fast ja, här har jag ju bott i 17 år. Eller? Snarare 4 månader, men nästan 17 år...

Idag är det min födelsedag! Jipppiiieeiei! Fick en iPod nano av mamma, jag avled. Ingen ny kvadratisk utan en äldre, bättre version! Jag tycket det är mycket bättre med en avlång så jag blev megaglad! Eftersom det är en utgående modell fanns den nästan ingenstans så jag har nu ett demoex. Men jag hoppas det ska fungera bra ändå, och jag är sååå glad! Den håller på att ladda nu faktiskt. Så fin är den! Han heter Nisse..! <3
Tror att uppladdningen avbröts förut, sladden hade lossnat lite ): Jag lyckas alltid göra så, jag misshandlar mina batterier. Min dator tex. Får skärpa mig, annars vill kanske inte Nisse vara med mig!

Har fått massa pengar från släkten, en superbra kokbok och en ansiktskräm från The body shop också. Underbart med födelsedagar alltså! Och nu är det snart jul, heheheheh.

Jaja, nu ska jag gå och städa lite för snart blir det andra ronden gäster. Vid 7 kommer några från klassen så då blir det kakor med mjölk och kladkaka. Mums. Jag har ätit konstant nästan hela dagen. Gott!


Här är min Nisse från en fotosession som han var med i för ett tag sedan... Men nu när han har mig har han beslutat att lägga ner modellkarriären. Synd, han är så snygg!

HEJDÅ
Hejski!
Har min sista dag som 16åring. Liten. Inte för att jag blir så mycket större över natten skulle jag tro. Men men, man kan ju hoppas! 

Iiihhhh, jag är så ineffektiv! Borde städa rummet och massa annat, imorgon kommer det ju hit folk! Ändå har jag inte gjort typ någonting sedan jag kom hem. Det var innan tre och nu är klockan snart sex. USCH. Nu ska jag städa och vara lite extra naiv, jag är ju fortfarande 16.

Hejdo!
Holaaaaa!
Torsdag idag, det går fort nu!
Haft en splittad dag, jobbigt faktiskt. Började tidigt med prov i matte C. Höll på att komma försent så fick springa genom den snöstorm det var ute. Snö i skorna, snö i ansiktet, snö överallt! Jag kom i tid i alla fall och jag tror provet gick bra. Sen hade jag hål fram till 15.30. Så jag åkte hem. Eller ja, Frida skjutsade hem mig, snelhest! Så då bakade jag en av tårtorna som ska vara till helgen. Den där chokladfudge tårtan faktiskt! Vi smakade bara lite av kanten och av fudgen, men det vi smakade var svingott! Så nu i eftermiddag har jag sedan fortsatt baknignen med cookies. De är färdiga nu, håller på att svalna. Mysigt!

Eftersom batteriet till datorn krånglar måste vi beställa ett nytt från Fujitsu. Jag hade väl mer eller mindre gett upp eftersom media markt-killen sa att garantin räckte i ett halvår för förbrukningsvaror och datorn var köpt 18 december. Mamma ringde häromdan, eftersom jag inte gjort det, och garantin var tydligen ett år! Så nu har jag mejlat och det lilla fina batteriet är troligen någonstans på posten påväg hit. Hihih, super! Nära ögat dock, det är bara två dagar kvar tills garantin är slut. Heh.

Jag vill ha en Pippitröja! Stickad myströja som man kan flytta in i. Hm, undra om det är svårt att göra själv?

Ja, nu ska jag fortsätta med städning, bakning och allt vad det kan vara!
Hejdåååååh!
Hej!
Tisdag idag. Borde plugga. Måste. Uppgifter som ska vara färdiga till engelskan imorgon. Tycker inte om min engelskalärare. Gör hemska prov på grejer som man ibland inte har tränat på. Tex hade vi läst en bit ur Pride and prejudice och hon sa att vi fick kolla efter egna ord i ordlistan. På provet kom massa ord från den texten (Jag hade visserligen struntat i att plugga på de där orden men förstod orden i samanhanget) och det var skitsvårt. Efter provet säger en kille från klassen att han hade fått en ordlista från den texten, för han hade frågat innan provet. Fel att bara ge ut den på en gång?! Usch, arg.

Ja, så nu ska jag väl göra uppgifterna. Kanske matte också. Som alltid. Nu känns det ändå rätt ok. Dock vet man aldrig. Huga. Ingen träning ikväll heller. Lär väl inte bli någon den här veckan. Får köra hårt i januari när det rullar igång igen.

Yes, I think that was all I had to say.
Bye.


Skolfotot, äntligen. Jag ser lite hoptryckt ut. Heh. Nu blev det hemskt suddigt. Skitsamma!
...men se då nalkas Lucia!

Idag är det den 13 december och Lucia. Började dagen med, oväntat, Lucia på TVn. Åt frukost och drack te till fina toner från södra latins kör. Dock var Shirley, Sanna, och Sonja där och sjöng några sånger. Visst, de är duktiga men de förstör ju hela grejen med lucia lite! Darin var med också. Kören gjorde allting jättefint och om jag hade fått bestämma hade artisterna skippats helt. Men, nu var det ju inte jag som gjorde valet.


Mycket att göra den här veckan.
En massa. Till helgen är det my birthday och det är massa som ska fixas för det. Lördag förmiddag kommer lite släkt hit så då blir det pajer och tårta. På kvällen kommer några ur klassen och då blir det kakor, kladdkaka och mjölk! Söndagen kommer Morbror med fru och barn, då blir det ännu mera tårta.

Alltså, att göra:
Städa, baka 2 "klassiska" tårtor, en chokladfudgetårta, kakor, kladdkaka, laxpaj och en tacopaj. Oj. Måste plugga massa också. GAH. Jag er jetehtröt hest okkso. Funderar på om jag ska stanna hemma från träningen ikväll så jag verkligen kan plugga tills matteprovet på torsdag. Tror jag gör det. Får lite ångest eftersom jag knappt kommer träna något den här veckan och nästa vecka är det lov fram tills januari någon gång. Lär väl bli några extra kilon av julmat och andra goda onyttigheter framöver. Gott!

Ja, jag lär väl sova en timme eller något innan, men ikväll ska det pluggas matte.

HEJDÅ

Död.
Nästan.
Lär sova gott sen.

Imorgon blir det att åka till Kista och julhandla, sen blir det att se på landskamp i boxning. Sverige mot Finnland, spännande! Nu rullar Nobelfesten på tvn, mindre spännande. Men sjukt häftigt är det, att det finns så många smarta människor och nya upptäckter. Faktiskt.

Nu somnar jag snart.
Gonatt!
Snart är det jul!
Bara 15 dagar kvar faktiskt. Tiden går oerhört fort. Det är det nionde idag, alltså 9 dagar till min födelsedag, jippiee! Jag var faktiskt beräknad till typ den 6 januari, skulle ha blivit född 94. Men det struntade jag i serru!

Den här veckan har jag gått väldigt lite i skolan faktiskt! I tisdags var jag ju ledig, studiedag höhö, och idag började jag vid 14.20. Ändå är jag apatrött. Hm, konstigt! Borde jobba lite matte snart, har prov nästa vecka. Måste kolla på fysiken igen också. Läste fysik A i ettan, min klass har det nu. Så när vi börjar med fysik B efter jul kommer jag inte komma ihåg någonting! Repetera är nog kul. Ahaaa, jag skrattar ihjäl mig när jag tänker på det.

Imorgon blir det fredag och helg. Lördag blir det julklapshandling, det blev aldrig av i tisdags. Nästa helg blir det en massa grejer! Tårta hit och dit. På lördagkväll blir det nog till att äta kakor och dricka mjölk. Fyller man år så gör man!

Nu ska jag mysa lite och kolla på TV!
Sov gottiis!

Hej alla mina små kycklingar!
Idag har jag haft studiedag, kanske det bästa på länge. Vaknade vid elva och kände mig, tro det eller ej, utvilad. Åt frukost riktigt långsamt och drygade på. Kom nog inte in i duschen förän vid ett tror jag. Sedan har jag lagat mat, skrivit en recension till svenskan och nu ska jag plugga engelska. Vi har prov imorgon på oregelbundna verb, glosor, texter vi läst och författarna till texterna. Ja, Shakespear är en av dessa författare. Tänkte skippa träningen ikväll, jag måste gå och handla, städa mitt rum och lite i köket men framför allt plugga tills provet. Senaste engelskaprovet hade jag läst på helt fel saker och måste verkligen få till det på det här provet. Ingen press, nej nej!

Farbror datordoktorn sa att batteriet var en förbrukningsvara som garnatin bara varade i 6 månader på och det har snart gått ett år sedan datorn köptes. Så måste ringa till fujitsu någon dag och kolla priser på nya batterier. Lär väl få sätta till det till önskelistan. Suck.

Hahahah här kommer en liten länk till en fin film. Jag hånglar med min spegel heter den. Behöver jag säga mer? http://www.youtube.com/watch?v=_7-Vf6opt_M

Nu ska jag ta min fina inköpslista och traska ner till den lilla affären, ciao!

Sjukt godissugen. Ska dock inte ha. Inte. Fy.
HEJDÅ!
Andra advent idag!
Tiden springer fram, vägrar att stanna. Ändå sniglar den sig fram när den är här. Det är när man kollar bakåt som man ser hur långt man kommit.
Har nu i helgen bara tagit det lungt. Åkte och tränade en sväng efter skolan i fredags, annars har jag bara legat här hemma. Skönt! Idag blir det dock lite grejer att göra! Ska duscha och göra mig i ordning sen tar jag och mamma brummaren ner till Barkaby handelsplats och träffa datordoktorn på mediamarkt. Min dator har blivit lite sjukis på batteriet så det måste fixas. Hoppas det bara går att byta och att den inte behöver lämnas in. Vad skulle jag göra utan den enda datorn i hushålelt? Ingen vet, ingen vill ta reda på det.
Måste åka till Kista och fixa lite julklappar också någon dag! Tänker då inte julstressa i år. Min egen önskelista kan jag ju lägga upp också, heh.

Önskelista till jul och födelsedag:
Ipod nano - ljusgrön
Pengar till: Klippning, träningsavgift, SLkort, mobilen och överlevnad
Presentkort från KICKS, the body shop eller likannde till mascara och concealer
Underställ
Kuddar till sängen (Brunt/grönt/guld)
pyjamasbyxor
påslakand (samma färger som kuddarna)
Sundsvalls T-shirt (från turist/informationsgrejen på stan)
Spargris

Jaaaa, köpköp!
Jag är rätt frasch för att bara vara 16.

http://www.fulheten.com/
Min skola är fräsch!
Både igår och idag var matsalen stängd pga sanering eller liknande. Igår var det inget problem eftersom jag började jag vid 14.20 så då åt jag hemma. Men idag fick vi springa bort till sibylla och käka. I tidningen fick vi läsa om varför matsalen var stängd. Det hade tydligen kommit in råttor i källaren som kommit upp i matsalen under natten. Oerhört trevligt. Så idag sprang det runt en journalist och en tjej från radio. Extremt bra. Våran klass hade ju kunnat informera om att Andreas hade fått en mask i sin potatis härom veckan. Levande. Mys. Under matten tände någon idiot på en papperskorg också så det blev brandövning. Ut i kylan bara! Men vadå, det var ju en trevlig dag! :)

DNs artikel om råttorna --> http://www.dn.se/sthlm/frusna-rattor-har-intagit-skolkok-1.1220583

Neeeej, nu städar de ut mina vänner! Vem ska jag nu lämna mat till på dagarna?

Ja, nu blir det snart träning, heido!
Konstig dag.
Allt är bara konstigt.
Jag behöver sova.

Vaknade imorse med en öm nacke. Träningsvärk sen igår. Kunde knappt röra den. Gick till skolan, dryg dag. Under eftermiddagen fick jag ont i huvudet och allt blev jobbigt. Det kändes nästan som om dagen skulle hålla på för alltiiiiiid! Till slut, till slut så fick jag gå hem. Hemma dog jag i soffan. Typ. Slökollade på tvn i en evighet. Blev alltså ingen träning för mig ikväll. Hoppas jag inte blir sjuk bara. Imorgon börjar jag 14.20, underbart. Ska sova ut riktigt ordentligt och sedan försöka plugga lite innan skolan börjar.

Första december idag! Första luckan på chokladkalendern är öppnad med andra ord, wiho. Om 17 dagar blir det väl min födelsedag. Knåpat ihop en liten önskelista för jul och födelsedag nu. Måste åka och handla klappar någon dag. Usch, allt är så dyrt!

Ja, nu måste jag väl gå och slänga ihop lite mat för mamma är inte hemma. Hon är på kurs och ska sova över där kursen va, så jag får väl diska och laga mat själv. Ilandsproblem. Heh.

Ja, ikväll blir det greys igen. Slapardag för hela slanten, jag gillare!

Heeeeeeeeeeeeeeiiiidooooouu