Hej hej hej!
 
Kom hem sent igårkväll från Gotland. Har haft en superbra helg med blandat väder, härliga utflykter och massa annat bra. Ska berätta mer om det senare, när jag lagt över och gått igenom bilderna.
 
Idag ska jag till Bromma för att göra halkbanan. Ska sladda omkring där halva dagen, hoppas det blir kul heheiheiho. Sen ska jag hem, hänga med Mårten och Filip, på kvällen ska jag, Filip och Fredrik göra ett andra försök att se Spiderman.
 
Nu måste jag göra mig färdig och springa till tåget, vill inte bli sen till halkbanan (betalade 1800, känner inte att jag vill betala för det igen)
Hejs!
 
Min frukost i fredags:
Var ute i skogen och plockade lite bär (3 liter blåbär!). Ska göra sylt och muffins, herrå!
Jobbar tolv timmar imorgon igen. Känns ju lite sådär just nu. Fick ju dock lönespecet idag, så känner mig lite mer motiverad, det är ju trots allt bra med pengar ibland. Sen så har jag ju varit lite stressad över pengarna på senaste tiden, vilket jag aaaaaaaaaaaldrig skulle skriva om här på blöggen. Osså gjorde jag de hela tin ;PppPpP
 
Ska göra ett teoriprov, sova och sedan jobba hela dagen imorgon. Jobb igen på torsdag, körlektion på fredag och senare den kvällen går färjan mot Gotland. Ska bli skönt att komma bort lite. Behöver ladda om så jag orkar med allt. Ska ju trots allt på en dryg månad göra följande: Jobba till och från, ha körlektioner, göra halkbanan, ta körkort, få hit en göteborgare, (förhoppningsvis) hitta boende i Uppsala och slutligen börja på universitetet. Puh.
 
Lite fina bilder, sen blir det teori.
 
NAJS
 
Är så trött nu, vill bara sova. Igår jobbade jag från 06.30 till 18.30. Kom hem och smälte ihop till en geléklump i soffan. Gick upp tidigt imorse igen och tog 05.58-tåget till jobbet. Efter jobbet sprang jag till tåget, tog mig till vällingby i en supervarm buss och letade upp swedbank. Satte in kontanter som jag fått på studenten, så nu har jag det på kontot. Satte mig på ytterligare en varm buss och gick upp för världens uppförsbacke innan jag var hemma igen. Tröt hest.
 
På bordet hittade jag två spännande brev. Ett med mitt lönespec (mer än jag förväntat mig, tack och lov) och ett från SF med biobiljetterna. Så i veckan ska jag förhoppningsvis få se hur Spiderman slutade!
 
Nu måste jag ut och övningsköra. Det börjar dra ihop sig mot proven nu. Har halkbanan nästa vecka. Innan dess ska jag en snabbis till Gotland för att hälsa på mormor. Mamma ska också dit och hon tar bilen, så det blir mycket körning där förhoppningsvis. Snart gäller det, både teorin och uppkörningen är snart. Det går för fort, paniiik. Nåja, även om jag inte klarar det första gången så kommer jag nog få körkort ändå!
 
Hörs senare!
 
Hej!
 
Idag är det söndag, den oh så heliga vilodagen. Har idag solat, tränat, gjort lite teorifrågor, pratat med SF, övningskört, skrivit tackkort med mera. När jag ringde till SF och sa att jag inte fått se färdigt filmen så förstod hon att jag varit i Kista så det var inga problem. Hon tog mitt namn och min adress, så inom några dagar ska jag få en biljett till spiderman och en till valfri film. Jag tog åt Filip och Fredrik på samma gång. Så totalt kommer jag få sex biobiljetter ner i lådan. Najs.
 
Har blivit lite smått galen i redigeringen som på bilderna ovan. Kornig, matta färger och med ljusfläckarna eller hur jag ska säga. Light leaks tror jag det heter. Nåväl, mina tackkort på bilden som äntligen ska skickas iväg.
 
Nu måste jag verkligen sova, jobbar hela dagen imorgon.
Natti!
 
Åkte till Kista med Filip och Fredrik (hahah, inte "riktiga" Filip & Fredrik huehruhueh) förut för att se The Amazing Spiderman. Hade höga förväntningar på filmen eftersom jag hört att den var så bra. Filmen började asbra, fortsatte lika bra och jag tyckte den var king! När det började närma sig upplösningen och han skulle ha sista fighten med ondingen försvinner plötsligt ljudet. Lamporna tänds och in i salongen kommer en kille som säger att brandlarmet har gått i gallerian, så alla måste ut. Så vi tog våra grejer och gick ut genom nödutgången. Stog ute och väntade ett tag i hopp om lite information från någon personal, kanske att vi skulle få gå in igen, eller få ersättning för filmen. Nej då, ingen kom ut. Så vi åkte hem istället. ANTIKLIMAX!!! Åh filmen var så bra och JAG VILL SE SLUTET?!?!?
 
För i övrigt, Andrew Garfield som spelade Peter Parker är ju inte direkt ful. Tyckte han var himla fin i Never Let Me Go så var väääääääldigt glad över att få se honom i spiderman. Aldrig fel hehehe.
 
Åh vad jag vill se slutet av filmen. Nåväl, hoppas att vi kan få ersättning i alla fall, måste ju få se hela filmen!
Nu blir det sängen!
 
Nu drar jag på bioooooooooooooooooooooooooooooooooo
 
Har ett kraftigt beroende av Gruvbyns te från Sala silvergruva. Var där med bror och mamma när vi var påväg mot Dalarna för någon vecka sedan. Frågan är ju var jag ska hitta lika gott te igen, om jag inte vill åka till Sala såklart.
 
Imorgon är det söndag och en ledig dag. Tänkte inte göra så mycket ikväll, bara ligga hemma och sova. Fast det lät ju inte så jättekul, så jag drar med Filip på nya Spiderman. Har velat se den ett tag, men har nog lite för höga förväntningar på filmen. Nåväl, den lär ju vara bra ändå!
 
Mamma har varit på landet i några veckor medans jag, min syster och hennes pojkvän har bott här i lägenheten. Imorgon kommer mamma hem igen, så det betyder att det måste städas. Big time. Vi har jobbat ganska mycket alla tre den senaste veckan, så det sätter sina spår. Ska plocka lite och sen dra ett varv med dammsugaren. Blä, hatar att dammsuga. I alla fall med det monster till dammsugare vi har. Hur som helst måste det göras, så det är väl bara att sätta igång!
Hejdå!
Je ne veux pas travailler - Jag vill inte jobba
 
(Några bilder från Dalarna, med lite annan redigering)
 
Hej
Idag var det jobb som gällde hela dagen. Åkte tidigt imorse och kom hem förut vid sju. Traskade hem i regn och åska, rätt mysigt faktiskt. (Var dock lite rädd att blixten skulle träffa mig, eftersom vi bor på en höjd.) Nu ställer jag klockan på fem för tredje dagen i rad och ser fram emot min lediga söndag. Nu blir det lite te och sedan sängen.
Hejdo
Råkade göra chokladmuffins, igen. Syster smakade smeten och beskrev den så väldigt bra: som balsam för själen. Tja, lite så är det nog. Mums.
 
 
Hej hej hej!
 
Sitter här och myser med mina frimärken som jag köpt idag. Hade förväntat mig att frimärken skulle kosta typ två kronor styck, så för 20 stycken skulle jag betala kanske 50 kronor högst. Fick en liten chock när jag såg på kvittot att det hade kostat 120. Allt är så dyrt, men jag måste ju skicka ut de där himla tackkorten. Åååhh.
 
Jobbade i förmiddags har sedan dess läst körteori och lagat mat. Måste ju göra en himla massa matlådor eftersom jag ska jobba 64 timmar på typ 7 dagar. Skönt. Så idag fick det bli matlådevänliga gulaschsoppan. Dock är jag ju ingen mästare på matlagning, så vi får se hur det blir. Mat är det ju i alla fall!

Nu ska jag slänga i mig soppan, hejda!
 
Hejsan!
 
Det är onsdagkväll och imorgon blir det jobb. Börjar tidigt som vanligt, så ska med tåget 05.58. Blir najs med lite pengar ändå, så det blir bra.
 
Idag hade jag körlektion på morgonen och det var verkligen gott och blandat. Körde i en korsning där trafikljusen var trasiga, men det gick jättebra ändå. Sen när jag skulle köra vänster i en rondell blev det massa knas med tokiga filbyten osv. Så vissa grejer bra, andra... mindre bra : ))
 
Efter det tog jag tåget till Barkarby och var med Filip ett tag. Testade nya kaffemaskinen (mycket väl godkänd!), drack te, spanade efter blixtar och gjorde omelettröra. Hehehe. Åkte hem sen, var dötrött och sov i en timme. Har sedan gjort en massa mat, måste ha till matlådor. Så det blev mumsig kycklinggryta med vitlök och chilisås med ugnsrostade grönsaker. Namnamanman.
Nu ska jag sova, natti!
 
Hej kompisar!
Idag har det väl inte riktigt varit min dag. Det började kanon med lite häng på balkongen i solen. Jag skulle in till stan så drog på mig en tisha och ett par shorts. Inne i stan började det regna, hagla och åska. Bara tok av alltihop. Blev så förvirrad. Kom i alla fall hem sen och lyckades undvika regnet någorlunda.
 
Imorgon ha jag körlektion igen och nu är jag väl uppe i sjunde lektionen eller liknande. Har bokat elva, så det börjar närma sig. Får typ panik när jag tänker på det. Måste gå och läsa teori nu, heh.
Hörs!
Hej
Hittade en gammal VHS i bokhyllan med namnet Melonia på etiketten. En helt underbar film, om än lite knarkad, som jag älskade som liten. Mysig och fin. Jag och syster satt i soffan framför filmen med te och popcorn i högsta hugg. Efter så kom det dessutom en massa spännande på bandet! Först ett avsnitt Sailor Moon och sedan slutet på musikalen West side story.
 
Nu är klockan mycket och jag ska sova.
Natti.
 
Hej!
 
Igår åskade det av och till hela dagen, fick några bilder på blixtarna. Jag har en sån konstig hat-kärlek till åska. Tycker det är så sinnessjukt häftigt samtidigt som jag är livrädd för det haha. Så länge man får sitta inne och mysa är det lungt.
 
Sitter här nu och försöker pussla ihop slutet på min sommar. Aida från Götet ska komma hit, jag ska försöka ta mig till Gotland, körkort ska tas och lägenhet fixas. Nåväl, det ser ut att lösa sig ändå!
 
Senare ikväll är planen att jag och Maria ska in till sommar med Anna och Lisa. Det blir dock ekonomisk version, så åka in innan de börjar ta inträde och dricka... vatten. Partey. Nä, men det ska bli riktigt kul att få göra sig i ordning, ta på fina kläder, hänga med trevliga människor osv osv. Blir najs!
 
Så hörs senare!
 
Hej kompisar!
 
Efter lite väntande kom antagningsbeskedet och jag hade kommit in. Så tackade ja till platsen på Uppsala för ett kandidatprogram i biomedicin. Var ju ganska väntat att jag kom in, men kul att få det på papper. Nervöst, men nu är jag universitetare!!!
 
Kom hem från landet för inte så länge sedan. Gjorde en blåbärskaka och åt tills jag storknade, möms. Nu måste jag snart sova eftersom det blir en ganska tidig morgon. Har först körlektion och senare riskettan. Så jag ska sitta i tre timmar och höra hur dåligt det är att köra när man druckit alkohol/tagit droger. Nähä?
 
Nämen sov gott hörrni
 
Jag har hört att det är kul att sitta och vänta på antagningsbesked i över en halvtimme. Det skulle ha kommit upp på hemsidan vid 13.00 men inget finns det där. Sen är det ju så sjukt många inne och försöker se, så man kastas bara ut från sidan typ hela tiden. Åh du grymma värld.
 
 
Hejhejhej!
 
Idag var det två veckor sedan jag tog bilder för att mäta håret under tiden jag använde ricinolja. Så i två veckor har jag 2-3 gånger i veckan geggat in en massa olja och balsam i håret innan jag duschat. Tanken var att håret skulle bli längre, men jag tycker bara att det ser mer slitet ut. Blondare också, men det beror ju på solen hehihi. Åh vad slitet det är, måste klippa mig.

Så jag är lite less på det därmed oljan nu, och det har ju inte gett så väsrst mycket resultat. Fast man måste kanske hålla på ett längre tag. Nåväl, det blir väl kanskenågon gång ibland.
 
Idag hade jag körlektion igen. Det var fickparkering som gällde, och det gick faktiskt bra! Allt är ju så mycket lättare när man faktiskt vet hur man ska göra. Så det var ju kul, hade förväntat mig att det skulle vara dösvårt.
 
Nu måste jag städa lite och sedan ska jag åka ut till landet. Mamma är där, och jag måste övningsköra innan nästa lektion på fredag. Så det är bara att sätta sig på bussen i två timmar. Kommer väl hem igen imorgon kväll och då ska jag ha fått antagningsbeskedet för universitetet?!?!?! Jag är inte så nervös över att inte komma in, men det ska bli skönt att veta vilka datum man börjar osv. Najssssssss
 
Hörs senare!
Hej kompisar!
 
Krisar lite smått över ekonomin här för tillfället. Kommer gå så sjukt mycket pengar till det här med körkortet. Har redan betalat mina tio lektioner, men har räknat att jag kommer behöva lägga 4000 till för prov och liknande. Hjälp! Ska dessutom gå ner och köpa sista twinrix-sprutan idag. Allt är så himla dyrt.
 
Hade körlektion idag på morgonen strax efter tio. Idag höll vi på lite med backa runt hörn och parkera. Fick köra och backa in på parkeringsplats. Det gick väl rätt bra men måste träna på det så jag verkligen får till det. Min lärare sa att jag skulle träna på det tills nästa lektion på onsdag så jag kunde det. Dock så är ju mamma på landet, så det bli lite svårt. Ska därför åka ut dit ikväll så vi kan köra!
 
Imorgon ska jag sedan vara barnvakt i några timmar, hade tänk åka direkt från landet. Blir skönt med lite pengar, tar allt jag kan få.
Hörs!
 
Lite close-ups från Dalarna:
 
 
Hej!
Kom hem tidigare idag efter att ha spenderat helgen i Dalarna. Åkte runt, tittade på fina utsikter, upptäcke stup och vattenfall, drack vatten ur bäckar, gick runt på brors skola och liknande. Mycket trevligt! Blev en himla massa körande, så det var ju bra. Hade dubbla körlektioner i fredags innan vi åkte i fredags och en till imorgon. Så det blir mycket körande nu. Bra bra bra!
 
Imorgon måste jag gå upp ganska tidigt, och framför allt vara pigg och fokuserad! Det blir sängen nu då, sköntis,
Gonatt!
 
Häj!
 
Har idag jobbat 12 timmar. Direkt efter jobbet simmade jag lite i basängen som finns i gymmet på jobbet. Tog tåget in till stan och mötte Moa som skulle vänta på sitt tåg i två timmar. Kom hem nu vid 10 och var hungrig som ett djur. Måste fortfarande göra matlåda och packa tills imorgon buhuhu. Imorgon jobbar jag först sju timmar, sen drar jag direkt till badet om vädret är fint, sen körlektion på eftermiddagen. Efter det blir det till att packa eftersom jag på fredagen ska åka till Dalara med mor. Efter en till körlektion dock, och jag ska få köra till Dalarna. Så det blir en riktig långkörning. Ska dit och hälsa på storebror, blir kul!
 
Nu måste jag göra den där matlådan och sedan sova eftersom min klocka ringer 05.20.
Natti!
 
Hej
Sitter här och skriver tackkort. Kom ju typ 70 pers på mottagningen, så det blir ju lite att skriva. Skickade i alla fall efter kort över internet och tycker resultatet blev bra. Fick så himla mycket fina presenter, så måste ju verkligen tacka. Kaffekokare, kockknivar, elvisp, presentkort på Ikea, kontanter mm. Får nästan lite dåligt samvete, känns som om jag inte förtjänat det tyyyyp.
 
Nu ska jag släpa mig ner till gymmet, för första gången på hundra år. Har verkligen ingen lust. Så trist att gå dit själv, och jag vet inte ens vad jag vill göra. Nåväl, det ska göras! På vägen hem tänkte jag handla lite också, så jag kan göra en grönsaksgratäng. Jobbar heldag imorgon så måste ha matlåda. Ojoj, blir kul det här hörrni.
Hejdår
Hej kompisar!
 
Igår lovade Yr.no bra väder, så jag och Mårten planerade att dra till stranden med klassen. Ingen i klassen kunde, men jag och Mårten tänkte att vi kunde ju dra dit ändå. Eftersom min cykel var trasig gick vi i en evighet så när vi kom till stranden var det molnigt och blåsigt. Vi gick hem till Mårten istället, och när vi kom hem var det självklart strålande sol och kanonväder. Suck. Nåväl, vi fick i alla fall lite sol.
 
Idag har det varit varmare än igår, så jag passade på att pressa lite på balkongen. Äntligen lite riktigt sommarväder. Idag har jag i stort sett bara varit ute och gått och stekt på balkongen. Måste ta tag i lite saker nu, ringa angående min uppkörning, kolla lite lägenheter, städa och laga mat. Fy vad tråkigt det lät, men det måste göras.
 
Hörs senare!
Hejsan!
 
Har spenderat de senaste dagarna ute på landet. Solat, badat, firat födelsedagar, plockat mängder med smultron, busat med barn, spelat gitarr med mera. Har haft det riktigt bra måste jag säga. Imorgon ska tydligen vädret bli okej också, så då blir det väl bad igen. Fast hemma den här gången, heheohhi.
 
Så det blir nog en bra vecka frammåt, hoppas vädret blir bra!