Två bilder från tentafesten i början av juni, så himla fiint ♥
 
Hej på er.
Veckan har rullat på väldigt långsamt, men ändå så fort. Statistikkursen är chillidillig med 2-3h skola om dagen, så det är ju skönt. Har fyllt upp dagarna med träning, vänner, boken The Fault in Our Stars (läste ut den idag, buhu), matlagning, diskande och annat som en egentligen inte hinner när det är mycket i skolan. Så det är ju skönt att hinna ta det lite lugnt. Har försökt planera in så mycket kompis-häng som möjligt, vore ju kul att hinna vara lite social under dena lugna kurs.
Nu måste jag i alla fall sova och ta mig till föreläsningen (10-12 hehe) imorgon.
Natti!
Fina bilder från we♥it.
 
Började den här helgen på en korridorsfest på Rackarberget där temat var yoga/toga. Gjorde yogamoves, hade på mig mjukisbyxor, drack vin med Augusta och Cia, dansade med biomedz, bröt av en nagel (ajjj), skrek åt harar och skrattade som aldrig förr på vägen hem från Flogsta. "Nära carpar ingen hare" och sånt där vanligt man säger när man småfull är påväg hem med vänner. Haha. I lördags fixade jag här i lägenheten, bytte gardiner, gick igenom papper och plockade kläder. Åt MAX med Cia i stan och hade sedan filmmys hos Josse. Idag tog Josse med mig till IKEA och jag "skulle inte ha någonting". Betalade nästan 600 för detta "ingenting". Närå, men köpte hem ett påslakan, lite handdukar och annat bra. Hittade lite kläder på myrorna också, vääärrrttt. Här hemma fortsatte fixet med städning, betalning av räkningar osv. Så har varit en aldeles lagom helg med både roligheter, mysigheter och bra-att-göra-men-inte-så-roliga-saker. Nu ska jag läsa The Faults in Our Stars (Förr eller senare exploderar jag tror jag den heter på swedededideidish).
Ha en fin vecka hörrenini.
Hejsvejs.





Betalar väl för gårdagens roligheter med dagens mående. Kom hem och hade sju streck (öl) och ett kryss (shot) på armen, en liten viking ritad på andra armen och en signering under vardera nyckelben. Tog sista bussen hem och däckade. 
Nu blir det några timmars föreläsning innan omöaddning inför kvällens korridorsfest. 
Hejs. 
Ska kasta mig iväg till bussen mo stan nu och sedan ta mig igenom ca 11 nationer under kvällen. Först blir det en burgare, sen en massa öl!
Ha en fin torsdag vänner!
Ungefär det här vi läser på statistiken ZzzZZZzzZzzZ...
 
Tredje dagen på kursen och det känns som minst en och en halv vecka. Föreläsningarna är oftast bara två timmar långa, men känns som evighetslånga. Vi har uppskattat att känns en föreläsning ungefär som en heldag så kommer den här kursen på tre veckor att kännas som en hel termin. KULT. På riktigt, känns som att tiden står still inne i den föreläsningssalen hahah. Ohhh well, ska väl lyckas pina mig igenom den här kursen med.
 
Imorgon blir det föreläsning 10-12, sen en sväng på stan och på kvällen blir det
♥ ♥♥ ♥♥♥PUBRUNDA ♥♥♥ ♥♥ ♥ Är så taggad på det, dock mindre taggad på att trängas med andra pubrundegäng från programm som har nollning nu. Är lite kul, de springer omkring i grupper på BMC med bandanas på huvudet och ser förvirrade ut. De små gullisarna.
NÅVÄL. Nu måste jag diska och sedan SOOOVA. Är så pepp på det, hehe.
Hörs senareeeee
 










Lite fler bilder från ett somrigt Paris.
 
Hej kåmpizar.
Andra dagen på nya kursen och det känns så konstigt att ha så korta skoldagar. Har som längst tre timmars föreläsning/lab i sträck. What is up with that? Känns så himla ovant att komma hem och ha tid över till annat. Så igår diskade jag, fixade matlådor och diskade igen. Idag har jag tvättat och räknat repetitionsuppgifter i matte som vi fick häromdagen. Vad ska jag göra med all tid haha? Ska fördriva tiden med lite mat och serier nu i alla fall.
Hejs.



Tentafesten genom snapchat. Först tog jag och Augusta det lugnt hos mig, sen kaozade vi oss in till stan, sa hej till Piffe på vägen och hittade sen till V-dala. Kom in och hälsade på klasskamrater och fina vänner. Efter några timmar på ett dansgolv var det dags att dra. Gick med Piffe och Martin mot triangeln, de stannade på vägen och fyllekäkade. Bild nummer två togs utan min vetskap och skickades till samtliga kontakter som jag har på snapchat. Förlåt, mitt finger var riktat till Piffe, ej till mina friendz på snapchat. Resultatet var att jag skickade ut den otroligt charmiga bild nummer tre till mina friendz som hämnd. Hohohoh. Sov till 13.00 i söndags. Skönt.

Hejjjj! 
Idag började vårterminen 2014 med kursen Biomedicinsk dataanalys, mer känt som statistikkursen. Idag gick vi igenom så extreeeeemt simpel matte och sannolikhetslära. Vi snackar alltså färgade kulor i en urna: hur stor sannolikhet är det att dra en röd kula om det finns två blåa och en röd i urnan? Alltså; jag dog av uttråkning. Lite skönt i alla fall om det är lugnt nu i början. 

Känner hur peppen inför våren ändå gör en motiverad. Säkert mycket mentalt, men det känns mycket ljusare nu  jämfört med december. Så det ska nog gå att överleva den här vintern med! 
Nu ska jag diiiska, skönt att ha tid för sånt nu när tentan är över. 
Hejs! 
HÄJ.
Har sett en massa statusar och bilder via instagram på detta "fredagsmys" som tydligen firas idag. Känns verkligen inte som att det är fredag då jag suttit med plugg hela dagen idag och ska upp tidigt imorgon för att hitta till en tentasal på andra sidan stan. Sen blir det i alla fall äntligen helg och en dags vila innan nästa kurs kör igång. På måndag börjar Dataanalys för biomedcin (eller liknande?) igång. Sjukt tråkig kurs, men tydligen bra att ha den om en vill forska. Ganska lätt schema i alla fall, så det är ju skönt.
 
Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från julen och Frankrikeresan, men orkade inte hämta kameran hehe. Insåg då att jag hade Frankrikebilder att visa, men inte från i julas. Så redigerade några få från min och Filips vecka i Paris i augusti. Ska visa fler bilder, men inte nu. Måste fixa mat och preppa inför morgondagen. Det kommer bli en låååååång skrivning.
Ha en fin helg vänner!

Hej på er. 
Är så fruktansvärt less på att plugga. Suttit i en vecka nu och köttat igenom föreläsningar. Vill bara skriva tentajefeln och gå vidare med livet. Hehe, härligt bitter tjej. 
Nåväl.
Igårkväll blev jag så less på plugget så var ganska ineffektiv på dagen och målade istället för att plugga på kvällen. Första gången på år känns det som. Nu ska jag återvända till hetsplugget. 
Pusshej. 

Hej kompisar! 
Igår tog jag och syster en paus i plugget för att göra en snabb visit till Stockholm. Åt middag där med mamma, storebror Andreas, kusin Markus, hans flickvän Kerstin, farbror Patric och Josse såklart. Blev en trevlig middag med massa indisk mat. Kom hem till Uppsala vid 23, gick hem från stationen och stupade i säng. Skulle ha klivit upp för en timme sedan, men orkade bara inte. Nu blir det frukost och sedan en massa plugg. 
Vi hörs senare, hejs. 
Hej på er.
Befinner mig nu mitt i TentaPee. Hysterin infinner sig som alltid, och jag försöker komma på sätt att undvika plugget. Läste igenom en gammal tenta och hände mig ungefär såhär:
Ska hälla i mig en liter kaffe och återgå till plugget.
Hejs.
 

 
Var hälsade vänner! 
En vecka kvar till tenta så nu börjar hetsinläsningen. Pluggar nästan aldrig hemma, har trott att jag varit så dålig på det. Måste ha varit för att jag har försökt på em/kvällen för idag har jag pluggat som en gud sedan 09.30?! Alltså verkligen pluggat. Är lite i chock över mig själv. Ska fortsätta nöta nu och ta mig hem till Josse för filmmys ikväll. 
Trevlig fredag på er! 

PS. Mår sååå mycket bättre nu när jag har fått antibiotikan. Enda problemet är att det som hjälper kaosar också med magen haha. Ska bli skönt när denna kur på sju dagar är över DS. 
Tjänare.
Mår ungefär så här just nu. Glad, men fortfarande trött och otroligt sliten haha. Fick ju första antibiotikan igår och har kontinuerligt tagit ipren och alvedon sedan dess, så febern har varit låg idag. Fick hjälp av min snälla farbror Bosse som skjutsade mig till närmsta apotek så jag kunde hämta ut resten av antibiotikakuren. Sen dess har jag lyckats peta i mig lite ris och yoghurt, knaprat lite tabletter och sett på filmen Ruby Sparks. Snart blir det sovdags och dags för dagens andra antibiotikatablett. Kul kväll för en junkie som mig. Blir vila imorgon med, sen kör vi gärnet på torsdag och frammåt!
Hörs senare frieeeendzz.
Hej kompisar!
Är nu tillbaka i Uppsala efter jul i Frankrike, några intensiva dagar i Stöckhölm och sedan lite tumult här i Uppsala. Kan ju börja med Frankrike.
Flög till Frankrike den 22:a december och for hem till Jean-Charles barndomshem strax utanför Bellegarde, en bit från den större staden Orléans. Kom dit och välkomnades av crêpes med mamma Nicoles hemmagjorda sylt till (MUMS). Dagarna flöt på i liknande stil med hela franska familjen hemma, god mat osv. Den 24:e var det stor middag med ca fyra små för-förätter (lax på plätt, grodlår, någon form av skaldjursgryta och ostron(?!)), hemmagjord ravioli fylld med hummerkött till förrätt, rödvinsmarinerat viltsvinsgryta med polenta till huvudrätt, massa ost och bröd och sist en efterrätt som var någon liten annanassorbet-, maräng- med annanas-skapelse haha. Kan säga att jag var mätt efter det. Den 25:e var det "riktiga" julfirandet, så dagen började med julklappsöppning. Sen fyllde pappa Jean-Luc 60 år den dagen, så det firades såklart också med middag och festligheter på kvällen. Kommer inte riktigt ihåg vad vi åt faktiskt, men foie gras åt vi någon av dagarna i alla fall. Efter jul och födelsedagsfirande så åkte vi iväg på en del utflykter så kollade bland annat på Napoleons slott i Fontainebleau, kikade på katedralen i Orléans och vandrade omkring. Tog leriga promenader kring huset i Bellegarde och mös framför brasan med en katt i knät efteråt. Fick testa sniglar sista dagen också.. Hade det helt enkelt så bra och mysigt som man kunde ha det.
 
Kom hem till Sverige den 30:e och då skrev jag ju lite kort. Sov några timmar och körde till jobbet. Jobbade sen den 2:a och 3:e också. Klämde in kompisar och lite annat däremellan. Blev några intensiva dagar med lite lite sömn. På själva nyårsafton var jag med Mårten och käkade finmiddag på MAX. Vi hade egentligen tänkt åka in till stan för någon fest vid 22-23tiden. När klockan blev 22 och det var dags att åka var båda så trötta, så vi stannade hemma och såg på en film istället. Kollade på fyrverkerierna vid tolvslaget och gick sedan in igen för att se färdigt på filmen. När jag skulle få skjuts hem sedan, vid 01 kanske, var det en soptunna som brann ute på parkeringen, så då var det bara att ringa 112 och vänta på brandkåren. Dramatisk start på det nya året.
 
Hade bestämt mig för att åka tillbaka till Uppsala tidigt på söndagen så att jag skulle hinna plugga både söndag och måndag, men vaknade med huvudvärk och illamående vid 10 på söndagen. Tog en ipren och däckade på soffan en stund innan jag orkade packa. Var verkligen inte pigg, blev helt utmattad av packandet. Körde till Uppsala och fick hjälp med att handla. När vi kom till lägenheten däckade jag så mamma hjälpte mig att packa upp varorna osv. Jag fortsatte att må illa och kräktes vid 19. Mamma åkte då hem fort som attan och jag la mig för att sova. Sov till och från fram till 23 då jag somnade för natten. Vaknade vid 09 dagen efter och var alldeles febrig, snurrig och illamående. En himla huvudvärk hade jag också. Hade några febertoppar och mådde inte alls bra. Kände mig känsligare mot ljus än vanligt, och tyckte att infektionen kändes annorlunda jämfört med hur det är när jag är sjuk "som vanligt". Blev väl nojig över att det skulle vara något konstigt, hjärnhinneinflammation eller liknande, så kollade runt på vårdguidens hemsida. Ringde sedan rådgivningen och fick rekomendationen att åka in till sjukhuset och i alla fall utesluta hjärnhinneinflammation. Tog taxi till akuten och mötte världens snällaste storasyster där vid 18. Blev skickad till infektionsmottagningen och fick lägga mig i ett rum där för att invänta doktorn. Tog några standardprover med tryck, blodprov osv. Hade bara 37.4°C då. Fick vänta i några timmar till och när sjuksyrran kom tillbaka och tog tester igen hade jag 39.8°C. Hon blev orolig och satte in dropp eftersom jag inte druckit och ätit ordentligt på två dygn. Vid 22 stängde infektionsavdelningen, så då skjutsades jag till akuten för att invänta doktorn. Tog tempen igen som var uppe i 39.9°C och fler blodprover. Fick till slut träffa infektionsläkaren vid 23 och fick då lämna urinprov och fick svaret en timme senare att jag antagligen hade urinvägsinfektion pga högt antal vita blodkroppar i urinen? Så illamående och hög feber var alltså urinvägsinfektion? Så ologiskt haha. Fick en veckas antibiotika utskrivet, så jag hade antagligen den allvarligare formen av urinvägsinfektion, så kallad njurbäckeninflammation? Jobbigt att åka in och hänga på sjukhuset i sex timmar, men skönt att jag gjorde det så här i efterhand.
 
Idag mår jag i alla fall bättre, orkar vara vaken, sitta upp osv. Tror nog till och med att jag orkar se en film nu haha. Har bestämt mig för att inte gå till skolan imorgon heller, har inte kunnat äta som vanligt och så än. Hoppas att jag är tillbaka som vanligt på torsdag i alla fall.
 
Himla dramatisk start på år tjugohundrafjorton.
Nu blir det film och vila.
Puss.