Hej kompisar!
Har under senaste tiden avslutat min tid på labbet, varit en sväng till Sundsvall för familjehäng och fest (feeeeerke), sen en tur till Dalarna och Söderbärke där JCs franska familj var och hade en veckas svensk semester. Där åt vi en massa god mat (gädda, svampsås, ost, risotto, vin och ännu mera vin), badade i den kalla sjön, bastade, busade med barn, sov minst 10h/natt osv osv. Nu är jag tillbaka till Uppsala och här går livet i 120 km/h, som vanligt. Nu är tanken att jag innan terminsstart ska hinna skriva en massa på min kandidatuppsats och dessutom skriva en ansökan om att få läsa ett år i Australien. Brukar ju intala mig själv att jag jobbar bäst under press, får väl hoppas att det stämmer.
Nu ska jag iväg på fest, hej med er!
 
1. Flyttpizza med mami 2. Sangria-ish hos Aggis förra veckan.
 
Tiden, och den här sommaren, bara flyger förbi. För en gångs skull har i alla fall den svenska sommaren inte regnat bort. Istället har jag undvikit solen som den labråtta jag är. Visst vet ni att de vanligaste försöksdjuren är albino? Så jag känner mig i alla fall hähähä.
Nästa vecka är i alla fall min sista vecka på det här exjobbet, ska efter det lyckas trolla fram en uppsats ur tomma intet. Har i alla fall det mesta av nästa vecka på mig för skrivande. Ska försökagöra så mycket som möjligt av uppsatsen nu i sommar, jag kommer bara skjuta upp det i en halv evighet annars.
 
Vad har hänt annars då?
Jag vet inte ens själv. Flyttade ju där för två veckor sen. Efter det har det varit en hel del rännande till och från BMC. Har haft myskvällar hemma hos syrran där vi sjungit högt till Frozen, sangria-kväll när Au var i stan, trötta mornar i ett stökigt studentrum, några vinglas på Snerikes nästan varje tisdag osv osv. Sommardis över det hela, men så det ska vara antar jag.
Nu måste jag sluta med det här prokrastinerandet och faktiskt skriva lite.
Puss.
 
Hej kompisar!
Sitter just nu i lunchrummet för neruo-instutitionen och försöker desperat förneka att jag borde hetsskriva på den där jäkla uppsatsen. Har ju fått turen att göra exjobbet i sommar, men fy fasen vad jag är otaggad på att skriva en fet uppsats. Mitt jäkla examensarbete för kandidaten?! Hur ska en ens bete sig?
Så, som sagt, jag förnekar det. Ställer upp med kaffe, artiklar, skrivinstruktioner, dokumentet öppet på datorn och med peppande musik i mina (nya) hörlurar. Istället för att göra något vettigt tar jag kaffepauser med de andra studenterna på labbet, gör spellistor med ny musik (som ska lyssnas på om och om igen i höst), väntar på att tiden ska gå, drömmer om varmare breddgrader och allt annat som inte innebär skrivande eller produktivitet. Bra jobbat Lina.
Förnekelse är väl första steget, nu ska jag bara lyckas ta resten av alla dessa steg för att skriva en jäkla C-uppsats.
Om någon har bra tips mottages dessa tacksamt.