Fredagen 26e september 2014
 
"Hej Thelander, Lina, Anna Elisabet

 

Du har sökt en utbytesplats via Internationella kansliet med start våren 2015. Vi är nu klara med bedömning och fördelning av platserna och kan meddela att vi kan erbjuda dig följande plats för utbytesstudier:

General university-wide exchange - University of Sydney - IK - All fields of study, för 2 termin/er med start våren 2015."
 
 
Fick alltså det här mailet i fredags och blev tvungen att sätta mig ner för att inte svimma till följd av hyperventliering. "ta det cool, du ska bara åka till Australien, det är cool." Gick runt resten av dagen och försökte lugna mig på detta sätt, så har faktiskt hållt mig ganska lugn kring hela antagningen än så länge. Oroat mig, planerat och drömt har jag däremot gjort.
Hela.     Tiden.
Hur ska jag hyra ut rummet? Kan man skriva kontrakt på ett helt år? Hur blir det med uppsägningstid? Hur mycket CSN kommer jag få? Måste jag försöka jobba ihop lite pengar innan? Går det att söka stipendier? När ska en boka flygbiljett? Vad gör jag om allt känns skit? Tänk om jag blir biten av en äcklig jävla spindel och dör?
OCH SÅ VIDARE.
Jag är så glad. Så otroligt jävla glad, men måste få ventilera min oroliga själ lite. Ja, orolig själ är nog precis vad jag är. Det är därför den här resan är precis vad jag behöver. Åhh fyfan, så underbart.
Hej kompisar!
Jag överlevde Norreda för tredje året i rad, puh. Den här gången som gammelfadder och det var ju något nytt. Vi var fyra gamlisar som trängde in oss i ett rum med två sängar och kallade detta krypin för gammelfadder-sviten. Lyxigt värre, säkert 45 cm säng per person. Hade sittning, drack ur buckets, sjöng biomedsånger, badade, bastade, dansade, kollade på stjärnorna osv osv osv. Vaknade ganska seg vid 09 imorse efter några timmars sömn, åt lite frukost och tog ett morgondopp.
 
Hemma på studentvägen nu och så.     himla.    trött.
Ska försöka ta mig ut i köket och göra några matlådor nu så att jag är redo för veckan som kommer. Bara två veckor kvar till första tentan, så nu blir det väl att lägga i en högre växel.
Nu blir det maaaud.
 
 
Äntligen fredag, äntligen helg. Blir en lugn fredag för min del, först häng hos en vän följt av familjeträff hos syster med pappa och samtliga bröder. Imorgon däremot åker jag ut med resten av programmet till några stugor ute i skogen för att ha halvårsmöte, kaosa, sjunga sånger, dricka ur buckets och kanske ta mig ett dopp i sjön innan bastubad. Lär nog vara rätt sliten på söndag, men det får det väl vara värt.
 
Ha en fin helg kompisar!
Hej vänner.
Höstmörker och en gnagande känsla i magen.
Spelar Bon Iver och skriver av mig i min moleskine.
 
Några bra grejer i alla fall:
  • Alt-J's nya skiva!
  • Jag och Au ska gå på konsert med Uppsala Kammarorkester när de kör Straussjubileum.
  • Höst = tända ljus och te.
 
Då var applikationsjäveln inskickad.
Sökte två Unis i Sydney som första, Sen två i Melbourne, ett i Canberra och ett i Brisbane.
Vad händer nu då?
Får vänta i två-tre veckor när de går igenom alla ansökningar och sedan får alla sökande ett mail där de får veta om de kommit in eller inte.
så. jävla nervös.
Nu är det i alla fall inte mer jag kan göra. Skönt det i alla fall. Nu däckar jag. Så mycket ångest kring den här bajsansökan, ska bli så skönt att slippa tänka på den. Nu är det väl bara att vänta och hoppas.
 
Nu blir det sängen.
Lär ju drömma om turkost hav intill en vit strand. Eller att jag blir jagad av galna rabieshundar i en mörk skog. Ungefär den känslomixen just nu haha.
Vi hörs senare kompisar.
Alltså texten till den här låten, älskaaart.
 
Kompisar, kompisar, kompisar.
Till er tappra som fortfarande kikar in här ibland: förlåt.
Har haft den här bloggen rätt länge och tycker det är kul att få skriva av mig mina obetydliga vardagshändelser och tankar ibland, MEN jag pallar inte känna ett måste. Har haft alldeles för mycket de senaste veckorna. För mycket föreläsningar, för mycket fest, för mycket sena kvällar, för mycket prokrastinering, för mycket alkohol och för mycket att göra. Det tar aldrig riktigt slut känns det som, så jag söker svar i botten av min kaffemugg.
 
Tänkte väl mest bara meddela att jag lever och mår bra. Egentligen inte så mycket att göra i kursen vi har, men många sena eftermiddagar i källaren framför en dator med Bioinformatik-labbar, en del föreläsningar, handledande och referaträttning för några i årskurs två, ordförandet och fest-Lina är svårt att kombinera och ändå göra trött-Lina nöjd.
 
Har kört på rätt hårt de första tre veckorna av terminen, men nu hoppas jag att det lugnar sig snart. Har varit amanuens, extralärare eller vad man nu kallar det, för några som går i årskursen under oss. Har alltså i helgen läst igenom och rättat åtta referat och ska lyssna på deras redovisningar till veckan för att ge personlig feedback på presenterande och sådär under två förmiddagar. Sen så är det halvårsmöte med föreningen nästa helg och då kliver jag ner från ordförande, vilket känns skönt. Imorgon ska Australien-ansökan in också. Så det här blir väl egentligen lite sista hetsiga veckan av terminsstarten hoppas jag. Sen blir det väl lite mer vardagslunk av det hela.
 
Så ja, ville bara meddela att jag lever. Nu ska jag kila ner och hämta min tvätt i tvättstugan, sen blir det en skogstur och förhoppningsvis lite svampplockning med mamma och syster. Hörs väl när jag vill ventilera mig om vardagslunken.
Pusshej.
 
Hej vänner.
Försöker hinna med terminsstarten med allt vad den innebär. Kursen rullar igång med rapportskrivning och föreläsningar, nollningen kör på med utgångar och fulsittningar, styrelsen ska fixa aktiviteter och jag ska dessutom vara amanuens (typ handledare) för de i tvåan. Ska läsa igenom och rätta referat till en uppgift de har i embryologin. Måste alltså läsa ungefär tre kapitel för det innan fredag också, då refereraten ska rättas under eftermiddagen.
Skriver oändliga post-it'smed to-do-listor och hoppas på att jag ska hinna med mig på något sätt. Det brukar alltid lösa sig. Nu har jag nästan skrivit färdigt den där rapporten, så kan kanske sätta mig och mysa med embryologiboken en stund.
Hejsvejs!
Hej kompisar.
Idag har det nog varit slutklämmen på sommaren med sol och bara ben. Hade kort "demonstration" på morgonen och har sen skrivit lite på en rapport och varit förbi ett informationsmöte om utbyte med internationella kansliet. Har ju velat fram och tillbaka, men nu har jag faktiskt kommit långt med ansökan och valt Sydney och Melbourne, två olika unis i båda städerna, som mina högst prioriterade val. Känns kul och jag är så redo för lite omväxling. Tänk bara; åka ifrån ett kallt och mörkt Sverige i januari och mötas av vita stränder i Australiens sensommar. Helt jävla galet. Bara det där med att komma in också hehehe.
 
Nu måste jag kila ut i köket och diska lite, tydligen jag som har städvecka.
Hörs senare friendz.
 
September.
Var fan tog tiden vägen?
 
Alltså måndagen den första september och terminsstart idag. Känns som hundra år sedan och det känns som igår jag satt i en föreläsningssal. Började i alla fall med kursen Medicinsk Genetik idag. Känns väl rätt roligt att få läsa och lära sig saker, men tidiga mornar och sitta på BMC sena eftermiddagar känns ju inte som någon hit. Första dagen kom som en käftsmäll från 08 till 17. Pang.
 
Veckan blir fortsatt hetsig. Imorgon vinorientering med nollningsgänget, kanske en sväng till Snerikes på det, BMF-möte på onsdag, info om utbyte på torsdag och möte angående amanuens på fredag. Efter det så blir det till att följa med Aggis till juristernas släpp och på lördagen är det fulsittning. Kan ju lika gärna börja planera min begravningn haha.  Näärå, det ska ju bli himla kul, men söndag blir väl lite detox.
Nu ska jag lägga mig och försöka sova bort förkylningen som har intagit kroppen min också.
Vi hörs senare kompisar.