Hej igen kompisar!
Nu har det verkligen blivit vinter här i Uppsala. Har kommit mycket snö som ligger kvar, adventsljusstakar i alla fönster och temperaturen håller sig under nollan. Än så länge tycker jag det är supermysigt. Hellre snö än regn. Fast helst hade man ju tagit vår på en gång hehehihio.
 
Imorgon är det den första december vilket innebär att jag får baka/äta godis igen! Hade ju en "sockerfri" månad tillsammans med Jossi. Men imorgon är det slut, så då ska det minsann bakas. Hade väl planerat pepparkakor eller liknande för att komma i stämning.
 
Idag är det fredag och jag är tröttare än trött. Har haft en intensiv vecka och nästa vill jag inte ens tänka på. Har grejer varje dag så jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det, men det löser sig nog.
Nu ska jag faktiskt diska och fixa här på rummet, sen går jag nog och lägger mig.
Hejs!

Försökt spalta ner en liten önskelista till jul och födelsedag:
  • Vit skjorta/presentkort till en
  • Objektiv med låg bländare
  • Smyckesträd
  • Pengar till träningskort på Campus 1477
  • Bakgrejer: formar, skålar, kokböcker
  • Dr.Martens
  • Flytande tusch/akvarell/penslar/roliga pennor
  • Smink: en vit ögonskugga
  • Hårprodukter: silvershampo, torrshampo, hårinpackning osv osv.
  • Pengar
 
 
 
Vad ska jag äta till middag?
Tänker det någonsin sluta snöa?
Hur ska jag hinna med mitt liv?
När ska man ha tid att sova?
Hur ska jag förstå det vi haft på föreläsningarna?
Hur ska jag orka labba nästa vecka mellan 14.15-20.00?
 
Lite småless just nu. Förstod verkligen ingenting på föreläsningen idag och har så mycket som ska göras de kommande veckorna. Jag överreagerar väl som vanligt, det ska nog gå bra. Nu måste jag ta reda på vad som finns i kylen och sen handla.
Hejs!
Josse skrev fina saker på min dörr. Mitt namn står tydligen för Ljuvlig, Iskall, Nörd och Asbra. Så som Lina är helt enkelt.
Idag har det varit egen stuietid, så har suttit på Norrlands och hemma hos Josse med föreläsningarna. Har ju en liten dugga imorgon som vi pluggat inför. Ska nog gå bra, orkar inte riktigt bry mig eftersom man inte måste få godkänt. Blir nog bra hur som helst.
VI får väl se hur det går, hörs senare!
 
Häj.
Har satt upp lite grejer på väggarna nu eftersom rummet varit så tråkigt. Köpte bilderna igår på ikea och skrev ner mitt favoritcitat och satte upp. Bättre än innan i alla fall.
 
Annars rullar väl livet på. Cyklar till skolan på morgonen, har föreläsning, äter lunch, rullar ner till nation, pluggar ännu mera, kommer hem och är typ helt död. Ska laga mat nu och sen bara ta det lungt. Imorgon blir det plugg nästan hela dagen eftersom det är dugga på onsdag. Alltså ett lite mindre prov och får man g eller vg blir det två eller fyra poäng extra till tentan. Fyra extrapoäng hade inte suttit helt fel.
Nu ska jag laga mat, men frågan är bara vad?
 
Tjuvstartat här hemma lite med pyntet. Är egentligen inte jättemycket för att pynta, men idag var vi på ikea och då följde ju det ena och andra med hem. Sen kunde det ju inte ligga här och skräpa. Det är ju faktiskt bara en vecka kvar till advent. Så nu har jag röda gardiner, en julstjärna, advents- och röda ljus, röda kuddar osv. Rött, rött, rött.
Är uppe alldeles för sent som vanligt, måste därför sova pronto.
Gonattis
Hej
Blev en lite spontan utgång igår. Hade tänkt ta en öl med Martin efter skolan, bara chilla och fira lönehelg/veckans slut. Istället åkte vi hem till Martin, drack kaffe och tequila, åkte ner till stan, köpte mat, hem till Carina på förfest och sist tillbaka till stan. Gick på Värmlands ett tag och sedan V-dala.
 
Vaknade trött idag, less och lite bakis. Hade tänkt plugga, men det känns ju inte som en hit. Ska ta det lite lungt nu, se om jag orkar kolla på lite föreläsningar och sedan cykla till Josse. Blir currykyckling och mysa där ikväll. Imorgon kommer mami så då blir det ikea.
Hörs kompisar.
 
Hej.
 
Kan säga att jag vaknade på helt fel sida idag. Var så trött, snoozade för länge och blev till slut arg på klockan? Högst oklart varför, men det slutade med att jag sa åt klockan att "hålla käften" och slå på den. Stackars klocka haha. Dagen fortsatte i liknande stil; förstod inte föreläsningen, försökte göra ett seminarium som var dösvårt och vädret var det sämsta på länge. Så sammanfattningsvis hatade jag världen idag. Ber om ursäkt till allt och alla i min omgivning för humöret idag, förlåt.
 
När jag kom hem försökte jag i alla fall motverka detta med mat, en lång promenad och genom att vika en papperstrana. Måste fixa lite på mitt rum, känns så himla tråkigt som det är just nu. Mamma ska komma hit i helgen, så hon ska få ta med sig mina julkuddar, sen ska vi till ikea så jag kan köpa lite grejer hit! Tänkte kanske vika lite fler tranor också och hänga i taket, så fint.
 
Nu ska jag sova så att morgondagen inte blir som den här.
Gonatt!
 create an animated gifSatt idag och försökte sammanfatta lite raktioner. Blev finfint med alla färger hihi.
 
Bra dag idag, hunnit med en del. Seminarium, plugg på Norrlands och möte på BMC sen. Är studieskyddsombud för min klass så ska vara på möte en gång i månade och ta upp om vi har några problem. Idag pratades det mycket om praktik och lite lokaler på Ångströms, ingenting som berör biomedicinarna. Var en rolig timme. Eller inte.
Nu ska jag laga lite mat hörrni, hörs!
 
Ännu mera Lana Del Rey. Har inte alls förstått mig på henne innan, men nu är jag ju i princip kär.
Lana Del Rey – Summertime Sadness  En så himla fin låt.
 
Hej kompisar. Hur är det med er fina?
Själv är jag lite rastlös och less just nu. Sitter mest hemma och latar mig när jag borde pluugga/träna/umgås med kompisar/vara på stan osv.

Idag har jag i alla fall gjort en del bra.
Började med föreläsning imorse. Två timmar om de spännande aromaterna. Cyklade ner till Norrlands sen och pluggade väl i tre timmar kanske. Försökte göra seminariet till imorgon, men det gick _inte_. Började ungefär grina/skratta av hur sjukt det var. Sen gick jag på en promenad med Karin och Martin, var så skönt. Följde med hem till Karin och åt pannkakor, nam. Så ja, idag har jag hunnit med bra saker!
Ritade lite också. Har inte gjort det på år och dar, så vågar knappt visa. Ska lägga upp nu, innan jag ångrar mig.
Nattiiii
 
Det blev mat ikväll igen! Blev dock lite krångligare än jag väntat mig.
Förberedde min gratäng och slog på ugnen. När ugnen väl var varm luktade det bränt och ugnen var full av rök. Någon hade alltså spillt i ugnen men inte torkat efter sig. Slog av ugnen, lät den svalna och skrubbade ur den. Slog på värmen igen och väntade. Fick äntligen laga och äta min gratäng sen, en aning senare än väntat. Nåja, mat fick jag ju i alla fall.
 
Nu blir det mango, lite plugg och sedan sängen.
Natti!

bilder från we♥it
 
Har ju tidigare sagt att jag inte är den bästa med det här på matlagning. Senast igår kokade jag nudlar. Måste peppa till lite. Tänkte handla nu och sedan laga skinka/potatis/broccoligratäng. Vi får väl se, ska försöka bli bättre på det här med maten!
 
Annars då?
Hade långt seminarium och dugga idag på skolan. Tror att duggan gick bra, men kan ha gjort något slarvfel. Om det är så får jag bara skriva om på fredag, man måste ju ha 100% på säkerheten. Nåja, det löser sig. Nu blir det ica och sen mat!
 
Har dugga inför labkursen imorgon, så plugget får stå för resten av min söndag. Ska memorera en massa namn, läsa om arbetsmetoder och säkerhet på labbet. Så oerhört kul.
 
Igår kom Mårten hit till Uppis och busade. Igår lagade vi mat, såg på Pulp Fiction och sov. Idag åt vi brunch på V-dala (så mycket mat), tittade på mitt rum och gick runt lite i Uppsala innan han åkte tillbaka till Stockholm. Skönt att få göra något annat än det ständiga pluggandet.
 
Nåja, nu ska jag väl fokusera lite igen och imorgon är det ÄNTLIGEN måndag. Som jag har längtat.
 
Alltså igår. Jag finner inga ord haha. Var hemma hos Anna först och hade det trevligt. Lockade håret, satte på lösögonfransar och fixade. Vid 22 gick vi bort till V-dala. Fick komma in och dansa vid 23. Dans, dans, dans. Kom hem utan både lösögonfransar och lockar. Tihi. Men kul hade jag!
 
Nu ska jag plocka lite här på rummet eftersom jag får finbesök av Mårtis ikväll!
Hörs senare!
Ledsen Mårt bakom äcklig tårta.
Det är fredag och nyskjortan är på! Ska fixa till mig lite, sedan ta mitt pick och pack för att gå till Anna och lite pre-fest inför pre-klin. Ska bli så himla kul!
 
Ha en fin fredag kompisar!
 
Gick sämst att plugga idag. Känns som att jag hela tiden gör så mycket jag kan, men att det inte riktigt räcker. Blir galen av den känslan, att känna sig otillräcklig. Blir därför arg på allt och alla utan anledning.
Nåväl, snart är veckan över och till helgen blir det en massa trevligt. Preklin imorgon kväll och sen på lördag kommer Mårten hit till Uppis.
Blir nog bra det här.
 
Hej!
 
Idag är det egen studietid som står på schemat. Jag borde alltså plugga gärnet. Satt en stund på Norrlands och försökte fokusera, men hatade livet, så gick och trösthandlade lite. Farligt att gå på stan när man är på det humöret haha. Nåja, fick med mig några fina grjejer, bland annat skjortan på bild.
 
Imorgon är det Preklin och festen har temat I Din Vildaste Fantasi. Vet ej hur jag ska tolka detta, så får väl bara anta att jag är allas vildaste fantasi :-)))))))) Tänkte no i alla fall ta kläderna som på bilden. Tihi.
 
Nu ska jag väl ta tag i seminaret och sedan duggan. Ska sitta och memorera rationella (alltså helt ologiska) namn på lösningsmedel, bygga ihop molekylmodeller och läsa om säkerhet på labbet. Sen lite reaktionslära också, kult.
Hörs när jag får ett liv = aldrig.
För att äta som en riktig student och (inte) må bra bör du följa superdieten:
  • MAXAT med vita kolhydrater. Jag brukar varva tortellini, nudlar och prövade idag scones.
  • Kaffe i kopiösa mängder.
  • Den billigaste maten är den bästa. Alltså helst, euroshopper och ica basic.
  • Alkohol.
  • Ibland kan det behövas något extra, något som pizza, hamburgare eller annan salt och flottig mat.
  • Mackor och yoghurt, kan ersätta alla dagens mål.
  • Alternativt hoppa över frukosten (jag är dock inte tillräckligt studentig).
För att maximera effekten bör dessutom antal timmar sömn minimeras.
Detta resulterar i en trött, instabil och utarbetad student! :))))))))
 
Äter så dåligt just nu. Orkar inte riktigt laga mat men måste göra massa matlådor och liknande, då blir tortellini med någon sås så enkelt. Kanske inte det bästa att äta, men jag orkar inte bry mig!!
// Trotsig_tonåring_93
 
Less tjej går och lägger sig.
 
Hej!
 
Hade en så lång och dryg dag idag på skolan. Hade först föreläsning om labbarna som vi ska ha om några veckor. Massa info, när rapporter ska inlämnas, säkerheter på labbet osv osv. Åt luch, sen var det dags för det köttigaste seminariet än så länge. Tre kaosiga timmar med uppgifter då vi skulle bestämma stereoisomerin för molekyler. Alltså deras tredimensionella struktur typ. Så himla svårt!
 
Satt kvar i skolan sen också, eftersom jag aldrig får nog av att vara där. Nä, men jag skulle träffa lite folk och försöka starta en aktivitetsgrupp. Så vi ska typ annordna en liten nobel-sittning då man får klä upp sig, ta med sig eget att äta och samtidigt se nobelmiddagen på TV. Så Nobel-vaka typ haha. Åh, vi är så nördiga. Sen ska vi nog fixa beer pong och lite annat kul, blir nog bra.
 
Nu på fredag ska jag på Preklin! Alltså en fest som läkarna annordnar, är så taggad. Temat är I din vildaste fantasi, hur man nu ska tolka det. Nåja, kul blir det nog hur som helst.
Nu måste jag gå igenom lite av föreläsningarna, hejs!
Köpte en ljusslinga härodagen för att göra rummet lite mysigare, tihi!
 
Bra söndag pga
pluggade (även om det var lite)
drack kaffe hos Karin
plockade på rummet
gick på promenad
lagade dögod mat (spenat- och laxsås med potatis, namnam)
 
Dagen förstördes dock lite av det här : klicka för jobbiga åsikter
Blir så arg, verkligen upprörd. Från Katrin Zytomierskas blogg "Det som är negativt är alla överviktiga brudar som väger närmare hundra pannor och som sen bantar ner sig till 70 och så var det bra så. Varför?! Varför slutar man att träna och äta rätt bara för att man ser ut som en människa och inte som en best? Varför kör man inte på och bantar ner sig till att väga 55 kilo och vara snygg när man ändå insett vikten av att se ut som folk? "
Ops, jag var visst överviktig enligt henne. Bäst jag bantar ner till 55 kilo, så jag ser sund ut : )))))))))))))
 
Nu ska jag försöka sluta tänka på det här blir bara arg, haha. Ska kika lite på how I met your mother och ta det lungt, hörs!
 
Beställde ju en långklänning från Nelly för ett tag sen och här är den nu. Lite för lång, men jag älskar den. Så fin färg och den sitter bra. Ska bara sy upp den lite, sen är den perfekt! Den är till julgasquen som ettorna, alltså vår klass, arrangerar i år. Ska bli så kul!
 
Var ute förut och pluggade/åt/fikade med några av tjejerna och det var supertrevligt. Satt på cafe Årummet jättelänge och det var så skönt att bara få ta det lungt och slippa tänka ett tag. Imorgon blir det väl dock lite mer allvar med plugg och sådär. Ingen rast och ingen ro.
Hej!
 
Har sovit över tolv timmar inatt. Var dötrött igår så somnade vid 23 och idag vaknade jag 11.30. Pigg tjej.
 
Är hos Josse nu och igår hade vi en grym fredag. Jag tvättade, stekte pannkakor som vi sedan åt och vi såg på film, drack te, poppade popcorn i kastrull med mera. Somnade ju tidigt också, vilket var hur skönt som helst. Såg filmen Moonrise Kingdom vilket var en lite underlig men ändå bra film. Borde se den igen egentligen.
 
Nu ska jag ta det lite lungt här, dricka kaffe, läsa bloggar osv innan jag cyklar till stan. Ska plugga med några i klassen och sedan umgås. Blir nog bra det här!
Så himla gullig film!
 
Är helt otroligt trött just nu. Var uppe på skolan förut för info om utbytesstudier och blev så himla inspirerad. Vill verkligen åka till Kalifornien, Singapore, Australien eller något annat varmt ställe. Så taggad.
Kom hem sen och var dötrött. Orkade inte göra någonting, så jag och Jossi gick och åt pizza. Herre vad gott det var. Kanske inte det nyttigaste men, hehehe.
Nu blir jag snövit, sover för evigt.
 
 
Hej kompisar!
 
Har ganska mycket att göra om dagarna nu, så är inte hemma så mycket. Har de senaste dagarna haft föreläsningar eller seminarium på förmiddagarna och möten med BMF, om gasque-planering eller liknande. Far fram och tillbaka, försöker klämma in lite sömn ibland också. Men jag gillar det ändå, blir så rastlös om jag inte har saker att göra mest hela tiden.
 
Om en stund ska jag tillbaka till skolan för information om utlandsstudier. Hur härligt hade det inte varit att plugga sista året utomlands, i typ Kalifornien eller liknande? Aaaaaaaaah, dör för att det låter så härligt.
Hörs senare!
Hej hej hej!
Började med organisk- och läkemedelskemi i förrgår. Sen var det seminarium direkt igår och idag ska jag på en föreläsning i nomenklatur. Alltså namngivning av organiska föreningar. Det är så mycket och så invecklat men faktiskt kul att sitta med molekyllådan hehehe. Lär väl strunta i att läsa och bygga molekylmodeller istället. Nåja, tentan är ju lååååååångt bort.
Nu måste jag rulla till skolan, hejs!
 
Skulle vilja ha två tavlor i den här stilen och sätta upp ovanför min säng. Bör dock hitta bra bilder, ta egna foton eller rita. Skulle ju vara kul att ha gjort det själv!
 
Har haft världens längsta dag idag. Började med nya kursen organ- och läkemedelskemi vid 8. Hade föreläsning, var på möte för programmkommitén, föreläsning igen och lämnade blod på Akkis efter. Stannade kvar på sjukhuset för att gå någon rundtur och ha åsikter om miljön där. Åkte hem, hämtade data-patan och cyklade vidare till Josse. Kom hit strax innan 7, trött och kall.
 
Är döden död nu, ska hinka te och se på Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain. Kan ju vara världens bästa film.
Hejs!


Lite inspirationsbilder från weheartit
 
Tiden går fort, det är redan november. Det blir mörkt tidigt och temperaturen sjunker. Känner hur jag börjar bli lite trött av hösten redan. Det värsta är ju att det blir så mörkt, man missar alla ljusa timmar när man är i skolan. Nåväl, tror bara det är sju veckor kvar innan det börjar bli ljusare igen.
 
Har haft en skön helg utan plugg och med mycket trevligt. Nu är jag tillbaka i Uppsala och redo för sängen. Ska bara ta lite disk som jag lämnat i rummet innan helgen...... Heheh, tjejen som gillade att diska. Ska göra det och sedan sova.
Hejs.
Hej.
 
Söndag idag och jag är inte den piggaste. Hade jättekul igår men tog tyvär inga fler bilder på smink/hår. Kom hem i ganska bra tid men var hur trött som helst eftersom jag gått upp tidigt och jobbat. Vaknade ändå 08.30 imorse och kunde inte sova mer? Jättekonstigt. Så jag la mig i soffan och såg på film. Nu måste jag packa ihop mig lite för att sedan åka tillbaka till Uppsala. Har upprop för nästa kurs imorgon vid 08. Uhhh, vill inte.

Vi hörs kompisar.
 
 
Är i Jakobsberg, ska på fest nu där det är utklädnad som gäller. Hade inte med mig så mycket så gick ut och hämtade en massa löv. Klädde alltså utmig till.. ja hösten : ))))
Ska bli kul, men nu måste jag springa till bussen, hejs!
Blir Det Nåt Kul? Melodi:  Addams Family
 
När tjejer ska ut och festa
och smakar på det mesta
Då går de ut med killar
till deras tentafest
 
Blir det nåt kul?
Blir det nån fest?
Blir det nåt ragg?
Blir det nån stock?
Blir det nåt kul?
 
Är så himla lättad. Visst jag har ju skrivit en tenta innan, men idag blev jag färdig med första kursen! Helt sinnes vad härligt det är. Snart kommer mamma hit så då ska vi käka lunch och senare ikväll blir det som sagt stocken. Är så taggad, dör nästan.
Livet är fint hörreni.