Alla bilder från min pinterest.
 
Hej kompisar.
Tiden går så himla fort. Ingen sommarkänsla, men juni är nästan slut. Bara sådär, poff. Det betyder att jag flyttar om lite mindre än en månad, aaahhh. Är så taggad på att flytta från denna korridor. Blev av med två matlådor(!) och gravad lax från min kyl förra veckan. Var så arg. Flyttar ju vidare till en ny korridor, men får hoppas att den är bättre än den jag bor i nu. Ska nog inte vara så svårt hehe. Sitter i alla fall och drömmer om att ha ett stort hus och obegränsat med pengar så att jag helst skulle kunna bo som bilderna ovan. Eller, tänk att bo i ett IKEA och bara bo i det rummet man känner för. Drömmen.
 
Det är nu söndag och en till vecka har passerat i rekordfart. Har flängt så himla mycket. Middag och drinkar på taket i tisdags, Orvars pub i onsdags, häng (och jäger?) med några kompisar i torsdags och sist middag och fest i en kompis kollektiv i stan på fredagen. Även lördagen spenderades med bakishäng i kollektivet. Så idag är typ första dagen den här veckan som jag spenderar mer än 4 sammanhängande timmar vaken i mitt rum. Har då gjort det roligaste jag vet; städat.
Ok, inte det roligaste jag vet. Har i alla fall fått ordning på mitt rum, fixat korridorens återvinning och städat i köket. Nu ska jag fixa lite lunch innan det blir en sväng till labbet. Ska dit och frysa lite flugor... True story haha.
Heejsveejs.
Midsommar-selfie och nya cykeln: Ny-gamla Bettan.
 
Hej kompisar.
Har tappat tidsuppfattningen helt. Timmar, dagar och veckor blandas i en rörig massa av tid på lab, fint häng med kompisar och kalla sommarnätter på Uppsalas gator. Hänger på BMC om dagarna, går hem vid 17, lagar mat, går och lägger mig för att sedan börja om igen. Är hos syster och hänger med kompisar en del mellan varven också.
 
I helgen var det ju midsmmar så det firades med got mat och blomsterkransar i fina människors sällskap. Efter det var det åtehämtning under lördagen. Åkte hem till systers tomma lägenhet och utnytjade deras soffa, TV och Netflix. Mm-mm-mmm, mös inte lite då elleh. Kollade på film och serier i nästan 8h hehehe ooops. 
 
Sen har det bara varit labbande under veckorna. Korsar bananflugor blablblabla, knockar enzymet Hmgcr blelelilblbiblbla, mäter glucos blaa bla bla, och så viadre. Ikväll ska jag göra middag med några kompisar i stan, sen blir det drinkar på V-dalas tak. NAJS.
Haaaaaa det gött kompisar!
Påbörjade fredagen med kaffe i fönstret och drack bubbel efter treornas examensceremoni.
 
Hej!
Första veckan på exjobbet har varit en blandning av en himla massa nytt, långa dagar, artikelläsning, samlande av bananflugor, blandningar av buffertar med mera. Är på instutitionen för neurovetenskap och på avdelningen som håller på med bananflugor: flylab. Så mitt projekt går ut på att jag ska korsa flugor för att få fram vissa med ett deffekt enzym. Sedan ska jag typ mäta glukos, glykogen och lite annat i de här olika flugorna. Så typ kolla om det här enzymet är med i nedbrytningen av flugans energiförråd till "fritt" glukos typ. Mycket typ och ungefär. Har inte själv riktigt koll på vad det är jag ska göra haha. Det blir nog bra i alla fall.
 
Under helgen var det dags för treornas examen så det firades med ceremoni i universitetsaulan, bubbel och middag hos Ciafölt av eftersläpp. Gjorde ungefär vääärldens godaste sallad hos Cia, poppade flaskor och skålade med finglasen. Senare tog vi oss till Snerikes och alla andra biomedicinare. Hade en himla trevlig kväll och kom hem till min kära säng vid 03.
 
Idag var det uppstigning vid 09.30 och dags för firandet av min systers födelsedag. Tog mig till hennes lägenhet och pyntade den så fin med ballonger, vimplar och serpentiner. Nästan som på kalas. Käkade god mat och hade det bra med familjen. Nu ska jag fixa lite grejer inför veckan och sedan sova, tänkte vara på labbet vid 08 imorgon.
Ha en fin vecka kompisar!
Bilder från min pinterest.
 
Hej kompisar!
Började alltså på mitt exjobb idag. Blir lika chockad varje gång jag tänker på det själv. Så jag ska befinna mig på fluglab de närmsta 10 veckorna och hålla på en himla massa bananflugor. Började idag med lite teori, inläsning och insamling av några flugor till korsning senare i veckan. Känns lite bisarrt haha. Ohhh well, det ska nog bli bra.
Måste sova nu, hade tänkt vara på labbet vid 08 imorgon.
Natti.
Hej hej hej.
Recept för den ultimata sommarlovskänslan: sova bort halva dagen, ligga inne när en borde vara ute i det fina vädret, tar sig ut från rummet mot kvällen, hänger med kompisar i en park, spelar kort tills sent och går hem och sover för länge igen nästa dag.
 
Typ så livet har varit de senaste dagarna. I onsdags, torsdags och fredags firades skriven tenta och ledighet med fest av olika slag. Chillade med några i klassen direkt efter tentan i onsdags, hade fet grillning följt av utgång i torsdags och i fredags var det en sväng till en korridorsfest. När det blev lördag var jag rätt seg och hängde i parken med några kompisar, spelade kubb och gick slack line. (Testa inte, du blir besatt av den jäkla linan.) Nu måste jag väl ta tag i mitt liv med lite mailande, fixande av projektplan osv osv. Förhoppningsvis börjar jag ju med mitt exjobb imorgon, men det är lite oklart haha. Så sommarlivet fortsätter väl sin lunk.
Vi hörs kompisar!
TENTAN ÄR SKRIVEN
SKATTEÅTERBÄRINGEN ÄR PÅ KONTOT
JAG HAR SOMMARLOV
LIVET ÄGER
 
Hej kompisar!
Igår skrev jag alltså tenta i medicinsk fyiologi, skrivkrampernas skrivkramp vill jag lova. Vinglade ut från tentasalen vid 19 (skrev kvällstenta, zzZzzZ) och tog mig till systemet. Tog mig sedan hem till Martin och blandade drinkar. Mojitos, frozen gin och tonic och gin med flädersaft typ. Allt samlades i sylburkar som packades ner i väskan. Bara att fiska upp en burk, ta av locket och sätta i ett sugrör så har man en superfestlig drink i handen! Så glammigt. Drack drinkar, blev full, gick hem och sov. Så trött efter den sena tentan.
 
Idag är det torsdag och dags för den "riktiga" tentafesten! Ska snart iväg till Martin och fixa kyckling till 50 pers, naaajz. Sen blir det grillning med programmet och utgång efter det! Tjoohoho!
Ha en fin kväll kompisar!