Hej!

Klockan är sent
och jag borde sova. Min första lektion imorgon börjar 13.20, så det är rätt lungt ändå. Idag var jag på skolan för två lektioner, och en av dessa lektioner var skrivningen på den teoretiska delen i massagekursen. Gick väl sådär, det var sinnessjukt många frågor. Efter det gick jag hem, drack kaffe och började plugga engelska. Det fungerade faktiskt rätt bra, men när klockan närmade sig sju började det klia i fingrarna av uttråkning. Tror jag var lite hög på kaffet också, skakade nästan. Var tvungen att bli av med lite överskottsenergi, så satte på musik på hög volym och hoppade omkring i rummet som en galning. CraZydanceR.

Lite lugnad satte jag mig ner och pluggade igen, men gav snart upp med det. Tog fram ritplattan istället, första gången på säkert 100 år. Var väl trevligt men jag har blivit ringrostig. Hur som helst skulle jag gärna vilja ha två tavlor som bilden visar ungefär. En öppen fågelbur i ena tavlan och en fågel på den andra. Som att fågeln rymt och bytt tavla, hehuhhi.

Hämtade ut mitt pass imorse. Började inte förän klockan ett så tänkte att jag lika gärna kunde ge polisen ett besök och fota staden lite på samma gång. Tog de sista bilderna som var kvar på rullen. På torsdag ska jag framkalla negativen och torsdagen efter det kan jag nog framkalla de första pappersbilderna. Vill verkligen se resultatet, det kan bli skitbra men raka motsatsen med. Så jag väntar med spänning.

Nä nu har jag inte tid att skriva mer strunt! Jag ska borsta tänderna, sova, kliva upp, besöka gymmet och till sist gå till skolan för ett hemskt otrevligt engelskaprov.
Gonatt
Hola!

Är så trött så jag inte vet var jag ska ta vägen men måste verkligen plugga. Prov imorgon och känner mig inte direkt redo. Kvällen äro ännu ung, så jag tänkte att jag har väl ändå tid att sitta lite vid datorn. Knåpar ihop en ny spotifylista och redigerar lite bilder från gårdagens trip till staden. Hann inte ta alla 24 inför uppgiften så ska nog åka in imorgon igen.


Stockholm är bra fint ändå.

När jag var inne för att fota igår var det ju världens finaste väder. Blev så lycklig över att det var ljust. Dock var det fortfarande kallt, så förfrös nästan fingrarna när jag skulle knåpa med kamerainställningarna. Kan säga att det var skönt att komma hem när mamma frågade om vi skulle köpa pizza. Trött och frusen tjej + pizza = lycka. Köpte även ett par glasögon på hm. Väldigt äkta, för jag har ju så dålig syn   ;pPpPpp
Nej, men jag ska på en skiva nu i februari med nördtema så jag kände att det vore perfekt med ett par fina bågar. Jag älskar egentligen glasögon. Eller ja, det beror ju på vad det är för modell såklart.


Oh well, nu blir det leder, skelett, muskler och massagetermer för hela slanten!
Hejsvejs!
Nämen hej!

Idag är det finväder igen, äntligen! Ska ta med mig skolans kamera, åka in till stan och fixa min fotouppgift. Har lite olika "moment" jag ska fota och alla bilder ska höra till ett tema. Jag tänkte ta tema Stockholm så kan jag åka in, promenera lite i gamla stan, på söder, i parker, på drottninggatan och ta massa bilder. Eller ja massa och massa. Med skolans analoga kan jag max ta 24 bilder och 12 av de 24 ska lämnas in. Så det blir inge vårdslöst klickande idag inte. Tar med min systemis också, så får jag lite bilder som jag ser hur det blir på en gång. De analoga måste ju framkallas innan, så resultatet blir okänt tills de ligger i framkallningsbadet. Kul hur som helst!

Är väldigt stressad nu, har rätt mycket i skolan nu till veckan. Tungt teoriprov i massagen på tisdag med massa muskler, skelett och fakta som ska sitta. På onsdag blir det engelskaprov också, som är på typ allt vi har haft hittills. Nåväl, jag ska väl fixa den här fotouppgiften och sedan sätta mig med massagen. Blir en spännande dag, återkommer om det blir några fina bilder.

Puss hej
Tjo!

Lördag igen, men ingen sovmorgon. Ska gå bort till Viksjö nu och vara barnvakt i någon timme. Jobbade igår och har fått två pass nästa helg. Bra, mcket bra. Jag behöver ju pengar. Sen idag blir det väl förhoppningsvis gymmet och sedan plugg. Imorgon hade jag tänkt åka in till Stockholm och gamla stan för att ta lite bilder för min fotouppgift.

Nu måste jag skynda mig!
Hej!

Jag är trött, less, uttråkad osv. Vill inte göra någonting, allt är bara jobbigt och tråkigt. Borde plugga men gör det inte, så sitter och tittar på TV istället. Osså äre sämst på tv ;pPPpPP
Ehehihho, jag är för trött för det här och det är absolut inte synd om mig, men jag har en dålig vana av att klaga för mycket. Åtminstonde här verkar det som.

Ah well, kan ju berätta om de tre sakerna jag inte kan sluta tänka på:
  • Thailand om lite mindre än fyra veckor!!!! Kan inte vänta eller tänka på annat.
  • Uppsala i höst. Intagning, lägenheter osv. Det snurrar i min skalle.
  • Studenten!! Typ största dagen eveeeer.

Så ja, jag ska väl försöka tänka på allt det braiga som kommer nu i vår. Det blir nog bra det. Plugga och sova lite också, som alltid.

Ja, det var väl allt.
Hejs.

Hola!

Sitter här och myser med Markus Krunegård i P3's program musikguiden. Ikväll har jag efter många ursäkter skrivit en uppgift till engelskan. Vi skulle skriva en sammanfattning av en nyhet på engelska och läsa upp den för halvklass imorgon. Min engelskalärare vet verkligen hur man ska göra engelska tråkigt.

Vad är det med musiker och vara så mystiska? Eller "konstnärer" i allmänhet? Lyssnade på när Lykke Li gästade just muskguiden på internet för några dagar sen och hon lät ju så rastlös och speedad! Pratade osammanhängande, sa mystiska saker, tänkte djupt osv. Markus låter väl inte fullt lika nervös/spattig/speedad eller så, men ändå. Mysigt med radio, synd att man inte lyssnar på det lika mycket nu för tiden.

Fick mitt lönespec idag, åh lycka. Bara pengar för december men ändå rätt mycket. Ska kanske jobba nu igen på fredag så lönen för januari lär bli najs. Åh, pengar, pengar, pengar. Pengaaaaaaaar är hääääärligt, knappaaast besvääärligt. (Nivet, den låten skurkarna sjunger i Tom & Jerry-Filmen? Nähä, ingen visste.)

Nä nu ska jag sluta prata strunt. Ska lyssna färdigt men sen blir det sängen.
Gonattis.
Nu är det oficiellt, jag är blodgivare!

Idag var jag och Filip in till stan för att lämna blod. Fick veta där att jag enligt senaste blodprovet hade för låga blodvärden för att lämna blod. Så jag blev lite deppig, jag som har velat lämna blod i en evighet. Sköterskan sa att vi kunde ta ett nytt och se om det var bättre idag ändå. Senast hade jag haft 118 gram hemoglobin per liter blod. Gränsen för att få lämna var 125 g/l. Så jag tog ett nytt blodprov och fick lite besviket vänta medans Filip fick börja tappningen på en gång. Sköterskan kom tillbaka och sa att det var 129 g/l idag, så jag fick lämna. Wohoooooo! Idag fick jag alltså lämna blod för första gången!

Efter blodgivningen slog vi oss ner i en soffa och tog så mycket fika vi bara kunde. Namnam. Jag drack kaffe igen, första gången sen jag var sjuk i början av januari. Misstänker att jag kräktes på grund av koffeinförgiftning då. Den dagen hade jag druckit nästan 7 muggar kaffe ≈ 1,5 liter. Så jag har inte varit så sugen sedan dess, men idag tog jag faktiskt lite.

Som tack för blodet fick man en fin liten pin i form av en bloddroppe, ett litet mobilsmycke med sin blodgrupp, en valfri gåva och järntabletter. Jag tog en fin blå kaffemugg som gåva. Vi tog oss hem, lite trötta och snurriga. När jag skulle äta här hemma märkte jag hur gaffeln darrade och min finmotorik var inte den bästa. Hehihho.

Har funderat lite och tror att jag kanske har järnbrist. Har varit riktigt trött på sistonde och inte riktigt vetat varför. Trodde att det var mörkret som var orsaken, men att jag hade låga blodvärden gjorde mig fundersam. Jag tränar ju ändå en del och borde inte ha så lite hemoglobin? Ska nog köpa nya järntabletter när de jag fick idag tar slut!

Fick sticka i båda armarna eftersom jag fick ta ett nytt blodprov innan själva tappningen.

Järn, järn och mera järn!

Min blodgrupp var A+.

Så nu ska jag göra lite miniplugg och sedan lägga mig tidigt.
Blodgivarn signar ut.
Hej!

Plötsligt föll det lite snö och vintern kom på riktigt. Vaknade rätt sent idag, sov ut ordentligt. Efter frukost tänkte jag gå på promenad och ta med mig kameran för att ta lite foton när snön fortfarande var kvar. Innan jag var färdig att gå började det toksnöa, så då kunde jag inte gå. Ett tag senare slutade det och solen tittade faktiskt fram. Så jag och mamma skyndade oss till promenadslingan men när jag tog upp kameran gick solen i moln. Blev lite less, men tog några bilder ändå.


Kanske världens grönaste stubbe.


Nu ska jag koka mig lite te och plugga. Återigen: skolan är mitt liv.
Hola amigos!

Idag var jag in till stan för att ordna ett nytt pass. Hade bokat tid i förväg, men kom ändå till polisen en halvtimme tidigare än min bokning. Tog en kölapp för oss som bokat. Pratade med en vakt där om lite frågor osv, han var indier och väldigt pratglad. Jag hade nummer 96 på min kölapp och såg att 95 betjänades i en kassa. Efter det ärendet stängde den kassan. Så jag blev lite förvånad. Ett tag senare öppnar en ny kassa med nummer 97. Blev nervös, tänkte att jag kanske missat min tur och måste vänta i tusen år som alla andra människor där. Frågade den indiska vakten om hjälp igen och jag får veta att jag blir uppkallad senare, de som hade högre siffror hade bara bokning tidigare än mig. Jaha, då får jag väl vänta i 30 min tänkte jag. Indiske vakten pratade lite och helt plötsligt ser jag att mitt nummer står på skärmen. Vid kassa två tydligen, så jag tittar dit OCH DEN STÄNGER?! Springer bort dit som en galning och ska försöka hinna. Hon i kassan sa att hon inte fixade pass, hon lämnade bara ut. Jag tittar tillbaka till skärmen och ser att det är kassa 13, i ANDRA SIDAN AV RUMMET. Så jag kör ytterligare en rush och alla där måste ju ha tyckt att jag var dum i huvudet. Typiskt, dagens ungdom. Ingen koll, bara naiv, osv. Hur som helst kom jag fram till kassa 13, ber om ursäkt och förklarar att jag gick till fel kassa. Ja, hon hade sett det och väntat i nästan tre minuter påpekade den buttra poliskvinnan. Jag tog fotot, skrev under, betalade och gick ut därifrån. Kan lova att jag gick så fort jag kan.
Pinsam tjej.

Nåväl, dagen blev bra ändå. Träffade Anna, som passade mig och mina syskon när vi var små. Som en extra storasyster. Gick hem till henne och fikade, sen gick vi på stan. Jag hittade faktiskt ett par ljusa jeans från Bik Bok på rean. Less på stan men nöjd med dagen åkte jag hem.

När jag kom hem njöt jag av lördagskvällen med lite biologiläsning. Alltså jag lever verkligen skolan nu. Har inget liv. Blir så less men det är inte långt kvar till studenten. Inte långt kvar till Thailandresan heller för den delen. Fick reda på att jag har både religion- och fysikprov veckan jag kommer hem. Heeeeeeeeeee, så det blir väl till att plugga på flyget.

Längtar till våren som en tok
Hola!

Imorgon är det dags för mitt sista matteprov. Förhoppningsprov mitt sista matteprov någonsin. Efter matte E tänker jag inte läsa mer, det är nog min smärtgräns. Nåväl, pluggandet ikväll har väl gått sådär. Orkar typ inte bry mig om hur det går. Oj, låter lite som en trotsig tonåring. Har känt mig lite som det den senaste tiden, har ingen riktig motivation längre. Det hör väl ihop med årstiden antar jag, att vara trött osv.

Kvällen har jag då spenderat med matte, men kanske inte så mycket som jag egentligen borde ha gjort. Istället har jag ätit kakor, druckit te, suttit vid datorn och nu försöker jag spela lite piano. Är dålig på att få höger och vänster hand att sammarbeta, så det går sådär.


Borde gåoch sova eftersom provet börjar åtta imorgon.
Natti!
Sunday, Bloody Sunday.

Idag är det då söndag, alltså stora pluggardagen. Vaknade vid nio och pratade lite med Jossi över skypen. Eftersom det är så stor tidsskillnad blir det lite konstiga tider vi kan prata med varandra. Efter det samtalet, frukost, dusch och lite städning har jag förvisat mig till datorn och svenskarapporten om modernismen. Så jag har läst (typ halva) Farväl till vapnen av Ernest Hemingway. Så frusktansvärt tråkig bok. Nåväl, den ska jag skriva en rapport om. Den ska vara inne imorgon måndag, så jag har lite att göra idag. Dessutom borde jag verkligen plugga matte också, med tanke på att jag har matteprov på onsdag och har glömt allt över jullovet. Behöver jag säga att jag längtar til studenten?

Så idag ska jag plugga. Plugga plugga plugga. Mitt liv just nu. Det kommer bra saker också, komer bli en grym och händelserik vår. Först blir det Thailand i februari och nu är biljetten bokad! Åker den 22 februari och kommer hem den 6 mars. Blir alltså nästan i två veckor, ehihihohoh. Senare i vår blir det massa studentskivor, bland annat min klass har den 29e mars, studentfix och förhppningsvis trevligt vårväder. Om fyra och en halv månad tar jag dessutom studenten, som om det vore något viktigt. Tjafs. Jag kan ju bara strunta i det helt och hållet.

Nu blir det att återvända till rapporten.
Hej!

Är så glad att det äntligen är helg, trodde aldrig veckan skulle ta slut. Idag har jag jobbat på förmiddagen och bara softat sen jag kom hem. Är allmänt irriterad nu, kan inte riktigt bestämma mig för varför eller vad jag är irreterad på. Men jag är ändå irriterad, haha. Så jag känner bara för att baka massa muffins, äta alla själv, krypa ner under täcket och sova tills vintern är slut. Synd att man inte bara kan göra så.

Nåväl, slut på klagandet. Jag har ju faktiskt köpt en ny kamera och tänkte visa lite bilder. Har ju bara provat lite inställningar och liknande, så inte så spektakulära motiv direkt. Så, här kommer det:



Alla bilder är tagna under kvällstid i dåligt ljus och de ser ändå helt ok ut? Helt galet vad nöjd jag är. Längtar tills lite ljusare tider så får vi se för vad den går för då.

Nu blir det väl kanske lite lite bakning och sen mys i soffan.
Hejdår!
Tjo!

Skolan har verkligen inte mjukstartat, snarare tvärt om. Imorgon kemiprov, på måndag nästa vecka svenskarapport och matteprov samma vecka på onsdag. Livrädd för matten villjag lova. Har ändå en känsla av att det kommer gå bra, med tanke på att det kanske är mitt sista matteprov, någonsin. Sista provet i matte E, jag ska inte läsa fler mattekurser i gymnasiet och ifall jag läser biokemi ingår ingen matte. Åh, vilken lycka.

Idag fick jag ett sms från posten om att mitt paket fanns att hämta på ICA. Så jag gick och hämtade ut det efter skolan och jag var livrädd att tappa det på vägen hem. Väl hemma tog jag upp min alldeles egna canon eos 600d ur sin låda. Batteriet håller på att laddas så har inte tagit första bilden än. Den kommer väl snart, hihi.

Så jag ska väl gå och pröva den där kameran och sova sen.
Puss och gonatt ♥


weheartit
Hejsan!

Sitter här vid datorn och känner mig faktiskt rätt lugn och harmonisk. Har varit så stressad den senaste tiden så det känns riktigt bra. I måndags klagade jag ju över min ledsna mage och mycket riktigt var den ledsen, för ett tag senare kräktes jag. Under kvällen tömdes min mage tre gånger. Extremt skönt. Vilka roliga ironiska skämt du drar Lina. Nåväl. Jag låg i soffan hela tisdagen och vågade mig på benen igen på onsdagen och sedan dess har jag bara mått bättre och bättre. Jobbade 12 timmar i fredags och några fler idag. 13dagshelgen också, vilken innebär storhelgstillägg, vilket innebär mycket pengar!

På måndag börjar skolan igen och jag har haft snart-börjar-skolan-ångest nästan hela lovet eftersom jag haft fullt upp och inte hunnit plugga någonting. Väldigt, väldigt dumt. Så jag ska sluta tänka på det för allting löser sig, det gör det ju alltid.

Igår efter jobbet var jag så sinnessjukt trött, satt vid 20.00 och övervägde att sova. Blev sängen en timme senare. Rolig fredagkväll haha. Idag hur som helst jobbade jag inte lika länge och kom hem medans det fortfarande var ljust (kändes väldigt konstigt). Blev helt fascinerad av ljuset, har nästan glömt bort att solen existerar. Längtade till våren och ritade lite. Skönt att bara kunna ta det lungt ett tag. Imorgon är sista dagen innan lovet och den dagen jag har skjutit upp allt plugg till. Så det blir till att läsa kemi som en dåre. Vilken tur att det är så lätt. (Ironi igen)

Sen har jag ju faktiskt lovat detaljer om nyår och min Sundsvallsvistelse. Kom dit den 28, var hos pappa i två dagar, firade jul, var på birsta, såg film osv osv. Sådant som hör julen till. Sendan träffade jag min kära Julia Åström och vi spelade Zelda en hel natt nästan. Tror vi slutade spela vid fem dagen före nyår och sedan gick jag upp tio. Smart att sova knappt fyra timmar före en kväll man knappt ska sova igen. Åkte till Hemmanet och Victoria där vi gjorde oss i ordning inför det nya året och åkte sedan hem till Johan där det blev finmat och grisvin. Fin kombo. Var väldigt trött men hade det kul och frös in tolvslaget som man ska. Var runt på lite fler ställen innan kvällen slutade hemma hos en annan Julia sent på natten i hennes iskalla lägenhet. Men oj så mysigt vi hade det, täcket var tjockt och gosigt vill jag lova. Var hos henne på förmiddagen under nyårsdagen, sedan åkte jag lastis ner till Stockholm igen. Herre vilken tid det tog, men gratis tackar man ju inte nej till.

Det kanske inte syns så bra på den här bilden, men jag hade galet långa lösögonfransar!

Richard visar upp sina fina rosa strumpor.

Anton delar ut champange till allt och alla.

Hahahaha jag och Julia ramlar ut i natten ♥


Nu blir det lite mys i soffan innan jag ska sova.
Hejdooooooooooooooooooo


Musik - Fleet Foxes och i mina lurar nu finns just nu Tiger Mountain Peasant Song
Hej!

Har varit sjuk, men har blivit frisk igen. Har blivit så pass frisk att jag äter godis, tränar och beställer en kamera.

En Canon EOS 600D kan nog inte fatta det än. Om 3-5 arbetsdagar anländer den, kan inte vänta!

Nåväl, nu ska jag plugga kemi och fokusera lite på det jobbigare i livet.
Hejdå!
Hej.

Igår var jag rätt trött
efter nyårsfirandet, men inte alls bakis. Idag gick jag upp tidigt efter lite sömn, ungefär lika lite som de tre senaste dagarna. Idag, två dagar efter nyår, känner jag mig typ bakis...? Antagligen av sömnbristen och allt kaffe jag hällde i mig på jobbet för att inte somna. Min mage är inte så överlycklig just nu. Det blir väl bättre hoppas jag.

När jag kom hem från Sundsvall hade jag fått en del brev och ett var om ett paket jag skulle hämta ut. Gick ner och hämtade ut det efter jobbet idag och i låg det ett par fina och underbara Urbanears som jag fått av storebror i julklapp!
Kärlek kärlek kärlek ♥


Nåväl, nu ska jag väl dra en Disney eller liknande och tycka synd om mig själv.
hejdår!
GOTT NYTT ÅR!

Har nyss kommit hem
från Sundsvall och klockan är för mycket. Imorgon ska jag upp tidigt igen och jobba. Har dock en känsla av att jag kommer ha svårt att somna eftersom jag lagt mig efter 04.00 de två senaste dagarna. Nåväl, jag somnar väl någon gång!

Tänkte väl mest säga att jag lever och hade en bra nyårsafton. Jag lovar att återkomma med mer detaljer om firandet och Sundsvallsresan. En och annan bild blev det ju också.

Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng. Ha ett grymt år!

Gonatt ♥