Väskan är packad, sista natten som Stockholmare är avklarad och jag är färdig att åka. Ska snart gå ner till Jakobsberg, ta bussen till Upplands Väsby och Upptåget som ska ta mig till Uppsala. Känner mig alldeles vemodig idag, men det kommer bli så bra. Blir lite ledsen när jag tänker på att jag faktiskt inte riktigt bor här längre. Men förändring är bra. Det är i alla fall vad jag intalar mig.
Sista riktiga frukosten hemma med mamma. Nu blir hon helt själv här i lägenheten.
 
Ja, kommer väl kanske inte ha tid/tillgång till dator framöver, så återkommer väl till blöggen när allt stabiliserat sig lite.
Ha det bra kompisar, hörs snart igen!
För att din Sailor Moon-outfit ska bli bra så är en måntiara crusial. Allt ligger ju i detaljerna lixx. För att göra en fantastisk tiara krävs:
  • Kartong
  • Sax
  • Något guldigt (små bakformar i detta fall)
  • Lim
  • Tejp

Klipp kartongen till önskad form. Platta sedan till bakformarna och klistra på. Tejpa till ändarna på insidan.

Fäst i håret med hårnålar och: tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! En helt egen supersnygg måntiara!!!! Saknar bara en sten att ha i mitten nu, men ska nog hitta en bra någonstans.

Sedan kan man gå på myrorna och hitta bra saker. Som en blå kjol, som man syr upp. En vit skjorta man tar bort kragen på. En bordsduk man gör om till en liten axel-grej som Sailor Moon har och en liten röd tygbit som man gör till en rosett. Syr man ihop allt så får man ungefär det här:
 
Saknar bara knähöga rosa stövlar, hår som räcker ner till knäna och vita handskar. Ska nog försöka hitta handskarna, resten skipper jag nog, heh.
 
Over n Out /// Lina Sailor Thelander
 
Hej.
 
Imorgon ska jag åka till Uppsala med min stora ryggsäck och i stort sett flytta. Jag har ju inget eget boende än, men kommer ju inte riktigt bo här i Jakobsberg heller. Så kommer leva i min väska.
 
Har alltså packat nästan allt idag. För att packa var jag tvungen att städa rummet, så då gick jag igenom en massa grejer. Blädrade i min gamla kalender, tittade på studentbilden av klassen, kollade på foton, tänkte på grundskoletiden osv. Blev väldigt sentimental helt enkelt.
 
Idag känns det mest bara jobbigt med tanken att flytta. Inte bara att jag gör det, nästan alla andra gör det ju också.Allt blir annorlunda, nytt och lite jobbigt. Men det är väl bra det med, det mesta blir ju bättre.
 
Nåväl. På onsdag har jag upprop och efter det kommer nog allt bara rulla på. Tror det kommer bli både jobbigt och hur kul som helst i Uppsala och på universitetet. Har inget internet från början, så tar inte med mig datorn. Återkommer väl och uppdaterar att jag lever någon gång ibland.
 
Ja, ska väl sova nu. Sista natten här hemma. Uhhhhhh, ångeeeeest.
Hejs.
 
Far till Filips avskedsgrill nu, snart åker han till Mexico i tre månader. Buhuhuhu. Snart flyttar jag också, så ikväll blir lite sitsta kvällen med kompisar i Sthlm. Bitter-sweet.
Hörs!
 
Tar bilen till jobbet, herrrrrååå!
 
Lagar selleri- och tomatsoppa med bönröra, mums!
 
Kommer ju visserligen bo hemma hos syster till en början, men snart måste jag laga mat till mig själv varje dag.Inser ju att jag kanske borde börja pröva lite nya recept och skriva ner. Ska nog kila ner på centrum någon dag och köpa en bra bok jag kan samla mina recept i.
 
Nu ska jag duka, hejs!
Hej igen!
 
Har idag haft kanske världens skönaste dag. Låg som sagt kvar i sängen länge imorse och bara tog det lungt. Gick upp när klockan började närma sig två och satte då igång att klippa och sy för att göra min hjälte-outfit. Har bestämt mig för Sailor Moon i alla fall. Ska försöka fixa färdigt tills imorgon så jag kan ta kort och visa heheihio.
 
Har redigerat de sista bilderna från helgen när Aida var här, äntligen. Tar en himla massa bilder, och det är ju kul, men att gå igenom och redigera är ju så långtråkigt. Nåväl, nu är det gjort. Nu har jag bara Gotlandsbilderna och det sista från Thailand kvar. Suck.

Filip och en flörtig Aida.

Vi tog på oss fina hattar och kände oss franska.

Kaffe och supergoda bullar, MUMS!


Nu ska jag bädda ner mig i sängen igen och slå på en film.
Hejdo!
Hej kompisar!
 
Kom hem sent igårkväll efter en kortis i Sundsvall. Hade det himla trevligt, hann träffa lite kompisar, mysa med familjen, köra själv (nästan, lillebror var med som moraliskt stöd), spela evighetsspel med mera. Har idag tagit det lungt med en rejäl sovmorgon. Har legat kvar i sängen i nästan två timmar med dator, bok och musik. Härligt är det, men ska väl gå upp snart hihi.
 
Lägger upp lite bilder, sedan måste jag börja sy på min superhjälte-outfit, får visa senare om det blir något bra utav det haha.

FIkastopp i Tönnebro med Syster.

Julia var glad eftersom hon tagit körkort. Axel var också glad, jätteglad hehe.

Stephanie mös med sin chokladmousse.

Julia var läskig bakom kaffet.

Åt på biteline och såg Madagascar 3 på bio md småbrosorna.

Vaknade, gosade med katter, kände oss lagom trötta.

Åt frukost.

Pappa toppade håret lite.

Fredrik var söt. (Man får egentligen inte kalla elvaåriga pojkar söta, de kan bli upprörda då. Vi kan kalla honom.. Cool.)
Spelade carcassonne, ett spel som tog en evighet.
 
Så, det var min sundsvallsvistelse i bilder.
Hej!
 
Packar väskan nu eftersom jag ska till Sundsvall imorgon. Kommer fram vid tre-tiden och tänkte då fika med några fina vänner. Sen på kvällen ska jag och syster ta med småbröderna ut för mat och bio. På tisdag så ska vi ta ett släp, hämta Josefins grejer hon har i ett förråd, lasta på och sedan fara ner till Uppsala för att lasta av allt igen. Sen flyttar ju jag också dit typ om en vecka. Galet!
 
Nu ska jag sova kompisar, ha det fint!
Bilder från we♥it.
 
Känner mig lite såhär idag. Har haft första sovmorgonen på en evighet känns det som. Har varit så mycket med jobb, körkort, intagning osv hela sommaren. Nåväl, nu är det en vecka kvar tills jag som flyttar, och jag behöver ju bara packa ryggan för första tiden. Kommer sova hos syster på madrass tills jag hittar eget. Fortfarande ingen som känner någon i Uppsala med boende till mig? hehehehe
 
Nu ska jag återgå till soffan min och titta lite på TVn. Har sovit nästan 12 timmar inatt men är ändå dötrött. Nåväl, så får det väl vara ibland.
Hörs senare!
Hej hej!
 
Skulle hämta ut bilen efter jobbet idag och få ha bilen under helgen. Gick till verkstaden efter jobbet, men kom för sent, så kunde inte hämta bilen. Alltså kommer jag inte kunna köra i helgen. På måndag åker jag upp till Sundsvall en snabbis så kommer kunna köra tidigast på tisdag. Åh vad less jag blir, vill ju köra nu. Känns ju inte riktigt som om jag tagit körkort än.
 
Har ikväll funderat på temat superskurkar och superhjältar som är till nollningen. Funderar på typ Sailor Moon, Robin Hood, Cruella De Vil, och kanske typ Supergirl. Vet inte riktigt, det är ju svårt om man ska fixa med kläder osv. Oh well, jag får väl vara pingvinen från Batman eller något.
Att vara en pingvin eller ha en måntiara, det är frågan.
Hej!
 
Har idag jobbat 12 timmar = död Lina. Kom hem förut vid sju och hittade ett tjockt kuvert från Uppsala i brevlådan. Massa trevlig information om nationerna, att vara recentior och annat. Kartor också, kan vara bra att ha med tanke på mitt obefintliga lokalsinne. Ska bli galet spännane att flytta, men det känns ju lite läskigt såklart haha. Det kommer nog vara riktigt kul, men jobbigt också. Nåväl, man får väl ta det som det kommer.
 
BIlden gick ju sönder dagen innan uppkörningen, och är ännu inte lagad. Hoppades på att den skulle vara färdig till idag, så att jag kunde ta den till jobbet imorgon. Fast den var inte klar riktigt än. Så jag ska nog hämta ut den imorgon efter jobbet istället. Har fortfarande inte kört bil sen uppkörningen. Vill köra själv, nu!
 
Fast just nu måste jag verkligen sova. Ska upp tidigt imorgon igen. Bara två pass kvar, sen har jag inget mer jobb för i sommar. Galet skönt!
 
Tänkte lägga upp lite fler bilder från helgen, den här gången från dagen vi badade. Bilderna att gå igenom tar aldrig slut. har fortfarande kvar bilder från Gotland och Thailand som jag var i för hundra år sedan. Jag får väl slänga upp eftersom. Men nu ska jag sova.
Natti!

Mårten ser ut att ha kommit direkt från Baywatch och Aida langar hoppbilden.

Baywatch-Mårten, Seriös-Aida och Arg-Filip. Härliga människor haha.

Aida tyckte det var kallt i vattnet!

Filip attackerar.
Hej hej hej!
 
Igår efter uppkörningen (har fortfarande inte fattat) åkte jag in till grönan med min lilla kusin. Det var hennes nionde födelsedag, och det som hon önskade sig allra mest var en dag på grönalund. Så det ordnade vi! Åkte karuseller, åt godis, glass och sockervadd, jagade barn, såg min syster bli bajsad på av en duva, kramades mm. En bra dag men var dödligt trött när jag kom hem vid 23.30. Drog en snabbdusch, la mig, och gick upp igen klockan 05 idag för att jobba.
 
Har nu under kvällen haffat lite kurslitteratur inför första kursen. Det är Allmän och Biofysikalisk kemi som blir första kursen och jag är en aning rädd. Nåväl, nu har jag fått två av böckerna som står på litteraturlistan, till ett jättebra pris! Jag är så nööööjd nu.
 
Ska upp tidigt imorgon igen och jobba heldag, så måste verkligen sova nu. Lite bilder också, som alltid. Här är fler foton från Aida-helgen.

Filip ser ut som en spindel.

Fin utsikt från bruket.

Sol till vänster och regn till höger.

Vi gjorde mat-mat!

Go-fika också.

Jag blev visst two-face av skuggan.

Fina Aida.

Filip gör syster Khaddidya haha.

Jag var bitter över mitt stressmunsår och drack kaffe.

Tosca-kakor, mums!
 
JAG KLARADE UPPKÖRNINGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
AHHAHHAAAAAAAAAAAA, JAG HAR KÖRKORT!
 
Åh, hjälp, kan inte tro det. Körde som en jävla mupp med inspektören och var bombsäker på att han skulle kugga mig. Så säger han "det var ju ingen toppkörning, men det räcker precis till ett godkänt". Jag trodde han skojade med mig tyyyyyyyyyyyyyp. Men nejdå, han kryssade i godkänt och jag började grina, hehehehe. Fast bara lite. Sen skrek jag av lycka.
Hjälp vad härligt. Ska gå och kasta övningskör-skylten.
Hörs!
Hej igen kompisar.
 
Skulle ju som sagt köra mest hela dagen idag. När vi var inne på körvända nummer två körde vi lite motorväg. Hade kört av i Kungsängen och tänkt sedan köra ut på E18 igen. När jag kör där, max 40 km/h, så smäller det bara till bakom mig. Det lät så otroligt högt, jag trodde typ det blev punka på bilen så fick typ panik och tänkte att vi behövde stanna mitt i vägen osv osv. Fast det var vänstra rutan bak som bara hade gått sönder med en hög smäll, så hela baksätet var fullt med glas och verkligen HELA rutan hade gått sönder. Mamma trodde att någon sköt på oss typ, för att det lät så högt. Men hallå, vem skulle skjuta på oss liksom haha? Ingen sten eller liknande hade kommit in, så det hade troligtvis bara varit en otrolig spänning i glaset så det hade plötsligt gått sönder.
 
Jag fick ju lite panik eftersom jag behövde repetera allting idag. Även om man kan backa runt hörn, fickparkera osv så glömmer man lite när det gått ett tag. Så vi skulle repetera allting, då ska ju bilen självklart gå sönder. Så vi körde bort med den till verkstad på en gång. Fick som tur var låna en bil av mammas kompis. När jag stängde av den bilen blinkade instrumentpanelen och bilen började pipa om jag öppnade dörren. Så då hade det blivit elfel där. Jaha, andra bilen för idag som jag förstör typ buuhuhuhuuh. Nä, det var ju inte mitt fel direkt, men lite konstigt ändå. Dagen-före-uppkörnings-förbannelsen kanske. Haha, hoppas det går bra imorgon bara, och att jag inte gör samma sak igen. Hihi, tokigt.
 
Imorgon vid den här tiden kan jag förhoppningsvis kasta övningskör-skylten dit pepparn växer. Kommer ej sakna den. Inte ett dugg. Nu måste jag få sova ordentliget så jag är pigg och vaken imorgon!
Gonaaaaaaaaatt
Hej!
Har kört runt här i Jakobsberg nu på morgonen. Laddar om med lite kaffe nu, sen blir det ännu mera körning! Lilla mamsi är ledig idag, så vi hade tänkt köra mest hela dagen. Är nervös inför uppkörningen imorgon, men försöker bara att se på det som en vanlig körlektion hehehe. Så länge jag håller mig lugn och ingent konstigt händer borde det gå bra tycker jag. Nåväl, man dör väl inte av att kugga heller.
 
Ps. Se upp för blåa faran i Jakobsberg, det kan vara jag som sitter bakom ratten!!!!! Ds.
Hej!
 
Kan säga att jag idag gjorde teoriprovet och klarade det. Puh, vilken lättnad det var. Trippade hem alldeles lycklig och köpte päronkräm och njöt av livet. Åkte till Kista med syste och letade efter plånbok och byxor. Hittade varken eller. Kom hem, åt och körde sedan runt, runt, runt i Jakobsberg. Imorgon är planen att jag ska köra mest hela dagen, så jag känner mig redo för uppkörningen. Intalar mig att det inte är någon stor grej, så att jag inte ska gå runt och hyperventilera mest hela tiden. Nåväl, det löser sig.
 
Lite fler bilder från i helgen slänger jag upp, sen ska jag sova.
Nattis!
Hej alla barn!
Har haft en så himla fin och bra helg. I torsdags kom Aida, då gjorde vi tacos med Filip och Mårten. På fredagen gick vi på promenad, lagade mat, besteg berg, bakade tosca-kakor, drack kaffe, lagade mat igen och gick på nattliga promenader. På lördagen åt vi frukost på balkongen, badade vid Görväln, gjorde oss i ordning, åkte in till stan och sommar för att dansa och ha kul hela natten. Idag söndag packade Aida väskanv och vi åkte in till stan för att gå runt där några timmar med Filip. Gick genom gamla stan, slussen, söder och avslutade med en fika i Kungsträdgården. Sedan skulle Aida med tåget för att åka hem till Göteborg. Inte många dagar, men mycket hann vi med. Åh vad bra det var, precis vad jag behövde.
 
Har för i övrigt teoriprovet imorgon. Har läst så myket jag kunnat mellan helgens aktiviteter och gjort några övningsprov ikväll. Imorgon får det bara bära eller brista.
Nu blir det sängen, pusshej.
Gomorron gomorron (Läses på bred göteborgska)
 
Har nyss ätit frukost med Aida, hon kom från Götet igår. I helgen ska jag, Mårten och Filip leka med henne. Gå ut och dansa, äta mysiga picknickar osv osv
 
Nu ska vi ut och gå, sen får vi se vad som händer idag.
Hejdå!
Hej!
 
Har nu fått andra antagningsbeskedet från Uppsala och tror nu att jag räknas som studerande där. Det innebär att jag kan registrera mig på skolan osv. Fick brev med massa information idag, och fick veta lite om nollningen. Tydligen så kommer det vara ett tema under nollningen, så man måste vara klädd som antingen en superskurk eller superhjälte. Hjälp känner jag, haha. Eller ja, det är klart det blir kul, men lite jobbigt första dagen om man kommer för utklädd. Man får väl köra på något lättare under de första dagarna och sedan bygga på det eftersom. Kanske ska man vara galna kemisten? Eller bara köpa ett par snabba glasögon, så vips, är man Sjukt Snabba Superskurken.
Sjukt Snabb
Hej!
 
Sitter och försöker läsa körteori. Det är äckligt tråkigt. Mindre än en vecka kvar, så nu är det bara att nöta. Ska köra lite sen också, är så nervös inför körningen. Huga.
 
Hade idag tänk göra tusen saker och har hunnit med typ 10% av dessa. Har dammsugit i lägenheten, träffat Maria ett tag och läst teori. Hade tänkt springa också, gå ner till Jakan, plugga mycket mer än jag gjort osv. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig. GIck med Maria på IKEA och ja, jag älskar ju det, så efter det var jag glad heheiho.
 
Imorgon ska jag jobba tolv timmar igen, så kommer nog inte vara jättepigg när jag kommer hem sen på kvällen. Nåja, man kan inte vara i toppform jämt. På torsdag kommer Aida från Göteborg hit, så jag ska vara med henne, Mårten, Filip och flera i helgen, tror det kommer bli kanon!
Nu: mer teori!
Har fått över Gotlandsbilderna till datorn nu, så snart kommer flera!
Tar mig sällan tid att rita längre, men plötsligt händer det.
 
 
Kan det här vara en kuggfråga?
Hej kompisar!
 
Det händer för mycket och dygnet har alldeles för få timmar. Har den senaste veckan varit saker mest hela tiden, samma sak blir det vekcan som kommer.
 
Igår jobbade jag förmiddag och åkte direkt in till stan med Filip och Mårten. Vi såg lite utav prideparaden (var med i den i typ två sek), köpte lyxshakes som inte var så lyxiga, gjorde spratliga dirty dancing-hopp osv osv. Precis som alla andra dagar på stan. Sen åkte jag hem till Filip, vi tog lite kaffe och sedan tog vi bilen till Jakobsberg och Julia. Var där med några av Filips kompisar, gjorde och åt pizza, hängde ut genom förstren, pratade hemlisar och skrattade. Skrattade så otroligt mycket hela dagen igår. Det var en bra dag, men var trött när jag kom hem runt 02.30. Inte så konstigt, med tanke på att jag gått hemifrån 05.50 den morgonen. Lång dag.
 
Idag har jag varit ute och gått, läst teori, gymmat, städat, övningskört, lämnat in cykeln på lagning till Mårten osv. Cyklade hem från honom sen, kändes lite konstigt eftersom jag inte cyklat sedan i maj. Snart blir det väl kanske lite körande istället för cyklande. En vecka kvar tills teoriprovet och två dagar senare har jag uppkörningen. Nu håller vi tummarna och hoppas att det går vägen!
 
Måste sova nu, ska upp tidigt imorgon igen och jobba hela dagen lång. Vill verkligen inte jobba, men jag kommer vara så glad sen när jag får pengarna. Inte lätt när det är svårt.
Nu blir det sängen, hejs!
Hej!
 
Har idag jobbat hela dagen och ska upp tidigt imorgon igen för mer jobb. Slutar vid ett, och efter det är planen att jag ska åka in till stan. Lär ju vara trött, men det blir nog trevligt. Ska göra ett teoriprov nu och sedan sova, så jag orkar med morgondagen.
 
Återkommer väl när jag får över bilderna till datorn eller får ett liv. Båda alternativen känns lite långt borta just nu haha.
Eh jaaa, hejda.
Hej!
 
Tänkte kolla igenom bilderna från Gotland, redigera lite osv. Satte in minnsekortet, men inget hände. Krånglade på i en evighet och JC försökte också, men tydligen så har drivrutinen eller liknande för usb-porten lagt av. Så datorn läser alltså inte av mitt minneskort och jag kan inte lägga över bilderna. Buhuhuhu. De finns ju i alla fall på kameran och JC sa att han skulle försöka fixa det, så det blir nog bra.
 
Är så djuriskt trött nu. Var på gymmet med Mårten förut och han skulle köra grabbpasset nummer ett: bröst och armar. Jag hängde på så gott jag kunde, kan säga att mina armar är döda nu. Orkar knappt prata i telefonen för att det är så jobbigt att hålla upp armen. Så illa är det, hahahha.
 
Var och såg spiderman igår, äntligen fick vi se slutet! Den är ju så bra, så det var lätt värt att se den igen. Dock så var det ju lite störigt att det blev en cliffhanger på slutet, igen. Nåväl, den var som sagt bra i alla fall.
 
Nu måste jag slänga ihop lite mat innan jag dör av svält. Sen borde jag städa lite här i köket, jag kan ju vara lite slarvig av mig och lämna disk och liknande huller om buller. Hehehehhe. Så jag har lite att göra.
Hörs!
En gammal bild från Gotland, snart kommer förhoppningsvis de nya!