Mitt livs stora kärlek i musikväg: Metronomy
Just nu på repeat: Metronomy – The Look och Metronomy – Love Letters  (Synthar gärnet till den första låten.)
 
Är ju mitt uppe i tentaplugget just nu med allt som hör därtill. Sover för lite, äter konstigt, dricker alldeles för mycket kaffe, har ont i ryggen, får skrivkramp tre gånger om dagen och kompiösa mängder med stress och ångest ovanpå det. Råååkade gå in på Nellys hemsida när jag kom hem efter en heldags plugg på Norrlands. Slutade med jag att jag tröstshoppade för typ 900 = hur mycket som helst för min som aldrig shoppar längre typ. Det här blev det i alla fall:
Nu är det bara att vänta tills det når mitt hem och jag får testa. DÖR DÖR DÖR över hur fin klockan är. Varje minut som den inte sitter på min handled gör mig ledsen.
 
Hade tänkt gå och lägga mig tidigt, men en kille i min korridor och han spanska kompisar spelar hög 90-tals- och spansk musik. För tillfället vrålar de med till Bailando. Haha, får väl kolla lite på serier en stund.
Natti.
Ok, det här klippet var typ det roligaste jag visste när jag var yngre. Åh herre, 29e maj.
 
 
 
Så idag är det den 29e maj redan. Månaden har, precis som veckorna, terminen och året, sprungit iväg. Har tenta om mindre än en vecka och det känns som att jag drunknar i föreläsningar och ursäkter om att inte plugga. Har haft ganska mycket att göra i veckan med möten till höger och vänster. Håller bland annat på att fixa så att jag kaaanske ska få göra mitt exjobb i sommar. Bra grej på flera sätt: 1. Jag får något att göra i sommar, hade varit arbetslös annars. 2. Jag kan åka till Australien på vårterminen i trean utan att jag måste fixa exjobb i efterhand och kan fortfarande ta examen med min klass. 3. JAG FÅR CSN ♥
Så jag försöker styra upp det här med att fixa projektplan, handledare, instruktioner till uppsats mm och som det ser ut just nu så verkar det gå bra! Börjar kanske jobba redan den 9/6 iiihihih! Innan dess ska jag bara få handledaren att skriva på, göra en plan, plugga livet ur mig, skriva en tenta, ha "skolavslutning" med programmet, fixa sista mötet med styrelsen, lämna tillbaka nycklarna till gamla läggan OSV. Aldrig tar det slut. Nåväl, jag gillar ju när det finns saker att göra haha.
Vi hörs kompisar!
Bild från gårdagens pubhäng med några i klassen. Svantes innergård, sommarvärme, fina vänner, CSN och fredag. Kunde inte ha varit bättre.
 
Idag är det lördag och jag måste dra en hetsdusch nu så att jag hinner iväg till Augusta för middag innan kvällens balsläpp!
Ha en fin helg kompisar, puss.
 
 
 
Har ju haft den här bloggen så jäkla länge. Började kolla igenom bilder (som en bör när det är tentaP) och blev så himla nostalgisk. Kolla va liten jag var?! Det här är alltså selfies från augusti 2010 ända till december 2011.
Vilka år det har varit. Får nog nästan göra det här igen med nyare bilder, har ju en hel del selfies eftersom jag köpte en systemkamera januari 2012 haha.
Oh well, ha en fin helg hörreni.
Slutet på maj. Explosion av grönska, solsken och regnskurar. Utan cykel och med tung packning spinger jag omkring i Uppsala med en fullsmockad kalender och bara ben. Dricker för mycket kaffe och sover för lite, bara för att den enorma tentastressen inte räcker som ångest-/trötthetsfaktor. Flyttstädade den gamla lägenheten idag, lunchade med lilla familjen på Primaten, övade på morgondagens redovisning och svettades mängder i majvärmen. Till helgen blir det hetsplugg och släpp på Snerikes vårbal. Livet hörrni.
 
Lyssnar på When Saints Go Machine – Parix mest hela tiden också. Var så skeptisk till detta danska band, men hjälp vad grymma de är.
 
Bild på syster från förra veckans drömmiga lunch.
 
Hej kompisar!
Igår var det söndag och inte den bästa dagen för mig. Pluggade rätt effektivt i skolan 11-17 så det var ju skönt. Gick till och från skolan i supervärmen. Skyndade mig hem och packade för att ta mig till gammla rummet och flyttstäda med Josse vid 17. Försökte fixa så att jag kunde ta dammsugaren på pakethålaren. Gick ner med packning och dammsugare, men där fanns ingen pakethållare. Ingen cykel. Försökte komma ihåg när jag använde den senast. Hade gått hela helgen, så hade parkerat den utanför min uppgång när jag kom hem från skolan i fredags. På söndag eftermiddag stod inte cykeln kvar. Den hade alltså blivit stulen under helgen. Kanon. Var bara att gå till Flogsta för att städa. Redan lite sena dit och det tog längre tid än väntat. Lyckades såklart suga upp en strumpa i dammsugaren, så den la av :))) Eller ja, det blev helt stopp i slangen och jag fick verkligen INTE ut strumpjäveln. Var så hungrig/trött att jag bara ville lägga mig ner på det skitiga golvet och grina. Hann helt enkelt inte färdigt, så åkte hemoch fixade mat istället. Nu måste jag alltså ut till rummet en dag till och städa. Pallar inteeee.
 
Idag börjar vi inte förrän 13 som tur är. Borde ha pluggat, men tagit det lugnt nu på morgonen. Ska plugga lite nu innan jag GÅR till skolan. Suck, allting känns så långt bort utan en cykel haha. Oh well, det där löser sig nog på något sätt.
 



Mobilbilder från senaste tiden: 1. möttes av soluppgången när jag kom hem från fredagens efterfest. 2. Bakispizza med Cia söndagen efter biobollen. 3. Fina vårigheten när jag och Au promenerade genom stan igår.
 
Hej hej hej.
Veckan har fortsatt ganska intensivt efter måndagens tunga lab. Lyssnade på exjobbspresentationer i tisdags och lunchade med syrran på Primaten efter det. Världens bästa ställe som har typ stenålderskost med en massa närproducerat och ekologiskt. Heja heja! När vi ätit lunchen satt vi kvar några timmar och pluggade. I onsdags hade vi lång lab igen och idag var det inläsning. Hade bokat tvättstugan från 08, det kändes bra när jag bokade "jag behöver ju komma upp i tid" osv. När klockan ringde imorse kändes det inte som en lika bra idé... Tvätta gjorde jag ändå. Sen försökte jag skjuta upp pluggandet, men tog tag i det efter lunch. Pluggat ineffektivt hela dagen och nu är det dags för lite serietittande och sen sängen. Herre så skönt det ska bli.
Vi hörs kompisar.
 
Hej kompisar.
Vilken helg alltså. Har varit lite fler än hundra biomedicinare från hela Sverige som gjort Uppsala osäkert i helgen. Allt satte igång med en nätverksmässa i fredags och efter det satte festen igång. I taxin, i trappen, i hissen, i hallen.
Inte riktigt, men nästan. Under fredagen var det en dräggig fulsittning på Norrlands följt av en dräggigare utgång på ÖGs. Hamnade på efterfest med roliga människor och dog nästan av garv. Gick hem genom morgonen och mötte soluppgången genom mitt fönster vid 05. Klev upp drygt tre timmar senare och drog igång lördagen. Hade brännbollsturnering på dagen och på kvällen var det finsittning på Smålands nation följt av V-dalas släpp. Hade såååå kul hela helgen. Vaknade lagomt seg på söndagen och tog mig till skolan alla sov på vid 10. Sade hejdå till alla fina jag lärt känna och till Umeå, som jag var lärosätesfadder åt. På kvällen blev det bakismys och pizza med fina Cia som var här i helgen.
 
Idag är det måndag och verkligheten kom som en käftsmäll med 8h lab. Väldigt kul och intressant, men trött efter att ha stått så länge och sovit så lite. Ska ta mig ut på en promenad nu och andas in våren.
Vi hörs senare i veckan, hejs!
Två glada bilder från valborg och en glad Hanna som jag hann träffa under festligheterna.
 
Hej hej hej!
Denn vecka är så fullproppad med grejer att göra. Hetspluggade i måndags, hade efter två möten, åt hos Aggis på kvällen och hade sedan dugga på tisdag. Klarade den, puh. Tisdagsetermiddagen bestod av föreläsningar och efter det var det BMF-möte. Idag är det onsdag och då var det först grupparbete på morgonen då vi gjorde det sista med våran uppsats och skickade in. På eftermiddagen var det föreläsning och efter det rullade jag och syster hem till mig. Här packade vi upp lite, skruvade ihop en skohylla osv. Nu måste jag kila ner på stan för att fixa min utklädnad till helgens event: BIOBOLLEN 2014. Ska vara lärosätesfadder åt 28 biomedicinare från Umeå, så taggad. Nåväl, nu måste jag verkligen springa ner på stan.
Hörs senare kompisar!

Hej kompisar.
Det är söndagen den fjärde maj och jag ska sova min första natt på Rackarberget. Rummet är hur fint som helst och köket sjukt äckligt. Nåväl, man kan ju inte få allt här i livet. Flytten gick ganska smidigt, nu har jag bara kartongkaozet kvar att ta hand om. Bara och bara. Orkar inte tänka på det, nu måste jag sova. 
Natti. 
Bild från gårdagens tvätt; jag har så mycket randiga kläder haha.
 
Hej kompisar!
Nu är det maj så igår var jag och hämtade ut nyckeln till nya korridorsrummet. Ska ju flytta till Rackarberget någon gång under maj månad och då tänkte jag att det var väl lika bra att göra det på en gång i helgen. Då kommer det inte för nära inpå tentan i juni osv osv.
 
Idag är det lördag så i princip hela mitt rum ska ner i lådor. Igår tvättade jag och packade garderoben, men idag blir det resten av rummet. Imorgon kommer mamma med bilden så har vi ett släp 12-17. Ska nog bli bra, men det nya rummet ligger på våning fem och det finns ingen hiss....... Och det är en ganska brant spiraltrappa.... Kommer ha så ont i rygg/ben/armar efter den här flytten haha. Var förbi igår för att kolla rummet och det var superfint. Ljust och fräscht rum i änden av korridoren, så jag har fönster åt två håll med världens bästa utsikt. Köket däremot... Hoppas verkligen att det bara vara så stökigt för att det är precis efter valborg.
Nu måste jag börja packa, pusshej!






KVALBORG:
08.30-12.00 grupparbete och seminarium
12.00-15.00 hem, äta, duscha, göra sig i ordning
15.00-17.00 dricka bubbel och förfesta hos Augusta
17.30-22.00 Den Svenska Björnstammen på ÖGs
23.00-01.00 efterfest på Rackarberget.
 
VALBORG:
10.00-15.00 ramla runt bland folkmassorna i ekoparken och dricka bubbel
15.00-16.30 champagnegalopp på Snerikes (alla dränker varandra med billigt bubbel)
17.00-17.30 matpaus hos kompis i stan
17.30-19.00 hem, duscha, göra sig i ordning och tagga om
19.00-20.30 förfest på kollektivet i stan
21.00-sent korridorsfest på Studentvägen.
 
Jag överlevde, puh. Ursäktar att det bara är bilder på mig, men det är alltså min valborg genom snapchat. Bra sätt att komma ihåg kvällens händelser hehe.